OnsOranje/YT

Koeman haalt 7-jarige bij selectie vanwege dubbel paspoort

Het is een opvallende verschijning in de selectie van het Nederlands Elftal: de 7-jarige Jassem uit de F6 van VV Drachten. De voorstopper is door Ronald Koeman bij de selectie gehaald vanwege zijn dubbele paspoort.

“Je moet er snel bij zijn”, legt Ronald Koeman zijn keuze uit. “Voor je het weet twijfel je te lang en kiest ‘ie voor het land van zijn ouders. Dan sla je jezelf voor je kop dat je zo’n jongen niet eerder hebt benaderd. Bovendien is het voor zo’n jongen al heel lekker om nu alvast te ruiken aan het eerste.”

Ronald Koeman heeft een extra trainingsuur ingepland om te werken aan de techniek van de 7-jarige. “Jassem is voorstopper, maar hij kan ook uit de voeten als rechtsback. Hij moet alleen nog werken aan zijn ingooi. Die moet echt vanuit de nek. Maar verder denk ik dat we hier over vijftien jaar heel misschien wel profijt van gaan hebben. En dan trekken we echt een lange neus naar zijn moederland: Luxemburg.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Oh, een asielnomade, met meerdere valse identiteiten.
Wat was het, ‘Syrië’? Houd het voorlopig maar op Tunesië, Algerije, of Marokko.

Dubbele paspoorten zijn al per definitie fout.
‘Jij willen Nederland paspoort ? Jij weggooien oude. Kaputt. Jij willen niet? Jij jammer.’

Valt mee dat het geen ’17-jarige’ is. Altijd handig voor een van de vele pardon- en uitzonderingsregelingen.

Koemannetje, Koemannetje (kalfje), waar ben je mee bezig?

Reageer