Marietta Peros / Shutterstock.com | NOS/YT

Ollongren schept op over aantal bezoekers Democratiefestival

‘Het was het best bezochte festival ooit'

Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken heeft gezegd dat het Democratiefestival van afgelopen weekend het best bezochte festival ooit was. “Nog nooit zijn er zo veel mensen op een festival afgekomen, punt uit”, stelde de minister op een persconferentie.

Volgens de minister kwamen er zo’n anderhalf miljoen mensen opdagen, terwijl er volgens het persbureau ANP niet meer dan 6400 bezoekers in Nijmegen waren. Toen Ollongren hiermee geconfronteerd werd, reageerde ze met een felle aanval op de media. Volgens haar creëren die een vals beeld om haar festival in diskrediet te brengen.

Foto’s die zouden aantonen dat er minder mensen waren dan bij de festivals Glastonbury en Zwarte Cross, zeggen volgens haar niets. “Het waren foto’s van een leeg veld die zijn verspreid om het democratiefestival te ondermijnen. Jullie pogingen om het enthousiasme over mijn festival te verminderen zijn schandelijk.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het is niet leuk voor een hoogstaande dame uit een oud adellijk Fins geslacht om aangeduid te worden als een Nieuw-Zeelandse filmdwerg uit een film naar een boek van de Engelsman Tolkien.

gravatar

Ook niet handig!

Met een belofte van vrije uitreiking van burgerservicenummers zouden er zomaar 100.000 mensen hebben gestaan.

Volgende keer mij even inseinen, dan trommel ik in ieder geval mijn vrienden van #WeAreHere op.
(Zó Amsterdams, hihihi.)

Groetjes,
Fanke

Reageer