Guardian news/YT.com

Trump en Johnson moeten snel door naar afspraak met de Kutland-7

Donald Trump en Boris Johnson konden vandaag niet lang meer blijven op de top met de G7. Ze hadden vandaag alweer een andere en tevens veel belangrijkere afspraak. Die met de Kutland-7.

De Kutland-7 komt jaarlijks bijeen om afspraken te maken over het om zeep helpen van de aarde. De top wordt dit jaar gehouden in Brazilië, waar Bolsonaro de regeringsleiders van de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Noord-Korea, Saoedi-Arabië, Rusland, en Syrië vanmiddag zal verwelkomen op een geïmproviseerd vliegveld op een plek waar twee weken geleden nog een stuk regenwoud stond.

“We hopen snel tot overeenkomsten te komen”, zegt Bolsonaro. “Uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde. Ik denk niet dat het moeilijk wordt om morgen een gezamenlijke verklaring naar buiten te brengen. Wat zeg ik: we zijn er waarschijnlijk over twee uur al uit.”

Op de agenda van de top staan het escaleren van de handelsoorlog met China, het onnodig druk leggen op Iran en het kapotmaken van het klimaat. Morgen maken de regeringsleiders een rondje over de Amazone zodat Bolsonaro kan zien dat Brazilië absoluut thuishoort aan tafel bij de Kutland-7.

[vagekennis alt=1]


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nederlanders denken helaas enkel in termen van de paar vierkante meter bij de ingang van Albert Heijn. Daarbuiten is hun gedachteleven te verlamd.

Reageer
gravatar

Vreemd dat China niet uitgenodigd is!

Kijk nou toch naar hun prachtig CV!
– Agressief bezetten van de complete Zuid-‘Chinese’ Zee.
– Industriële spionage.
– Afpersen van bedrijfsgeheimen.
– Eenzijdige handelstarieven.
– Onderdrukking Oeigoeren.
– Onderdrukking Tibetanen.
– Bedreiging Taiwan.
– Onderdrukking Hongkong.
– Massa-slachting Plein van de ‘Hemelse Vrede’.

Groot onrecht!
RACISME!!

Reageer
gravatar

Zodra Donaldje uit het Witte Huis is gemikt. De kleuter verdraagt de gedachte niet dat China er nog beter in slaagt. Daar is de Kutland-7 nou net voor bedoeld: om een inhaalsag te maken.

gravatar

Hmm, Iran…

Dat land dat tankers opblaast, de oorlog in Jemen initieerde, de genocide van Assad ondersteunt (militair en met olie), kernwapens probeer(de) te ontwikkelen, z’n bevolking onderdrukt, dat zou wel wat MEER druk mogen krijgen.

Blijkbaar is Iran verdedigen politiek correct?

Reageer
gravatar

Nederlanders vinden dat veel te opzichtig. Liever maken we het land langzaam van binnenuit kapot door allerhande gespuis binnen te halen en vooral nooit meer weg te sturen.

Reageer
gravatar

Het probleem is veeleer dat Nederlanders zoveel gespuis in de volksvertegenwoordigingen kiezen. 20 + 2 zetels in de Tweede Kamer en 5 + 12 (dankzij Gekke Henkie 12 – 9 = 3, maar dat is niet echt een verbetering) !!! En dan zit er in het Torentje een oetel die zijn oren naar hen laat hangen. Hoe heet-ie ook alweer? Hij is te dom om bij mij te mogen dineren, dus ik heb moeite met zijn naam.