Shutterstock / Bodnar Taras

Wetenschap is eruit: het was kont, niet pik

De wetenschap is er eindelijk uit: het was kont, en niet pik. De kwestie die de wetenschappelijke gemeenschap decennia verdeelde ontstond toen Joert in 1994 op het schoolplein zijn vingers onder Erwins neus stak met de gekende vraag: ‘pik of kont?’

“Maar we zijn er inmiddels uit”, zegt professor Bert Bokhoven. “De waarheid is weer bediend: het was kont. Overigens is er over de gebruikte methodiek nog enige discussie: behalve een geuranalyse is met name vertrouwd op de mondelinge bekentenis van Joert. Toch is dat voor mij als pikkiaan genoeg om mijn persoonlijke overtuiging dat het pik was overboord te zetten. Kont.”

Rouwig dat het werk erop zit is Bokhoven niet: “We buigen ons nu over de kwestie wat het vocht precies was op de wijsvinger die Bianca in Rowena’s oor stak.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Alleen mannen in dit onderzoek, natuurlijk, met een vrouw erbij was het antwoord binnen vijf minuten gevonden. Die stellen immers de juiste vragen (zie ook Truus). Vrouwen zijn niet opgezadeld met zo’n raar slurfje, dus het juiste antwoord is automatisch kont. En als ik je met de mijne een duw geef, probeer dan maar eens op je benen te blijven staan!

Reageer