Fietsenstalling Utrecht al vol: Nel heeft haar fiets met krat en kinderstoel geparkeerd

Overige 12.499 plaatsen onbruikbaar geworden

Slechts enkele dagen nadat de grootste fietsenstalling ter wereld in Utrecht werd geopend, is-ie alweer vol. Nel heeft woensdag haar fiets met krat en kinderstoeltje geparkeerd, waardoor de overige 12.499 plaatsen niet meer gebruikt kunnen worden.

“Al die plaatsen zijn in principe vrij, maar je krijgt je fiets er met geen mogelijkheid in”, legt de Utrechtse wethouder Victor Everhardt uit. Hij kondigde aan dat de stad de stalling gaat uitbreiden. “Er komen nog eens 8.000 plaatsen bij. Tenzij Edward zijn bakfiets stalt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Bike wars in Mokum. Door inclusieve, veelkleurrige en veganistische bugaboo fietsers. Die iedereen verrot schelden die het waagt om in de weg te lopen, Ga toch gewoon met de auto, Automobilsten geven elkaar gewoon de ruimte en zijn nog eerder thuis ook.

Reageer
gravatar

Ja, kratten (op de oma-fiets, met dikke banden), zucht…
– Grote luchtrem tegen de wind in.
– Een ramp in fietsenstallingen.
– Zelden daadwerkelijk gebruikt.
– Mode.

Dikke banden zijn overigens zwaarder en geven meer rolweerstand.

De zinloze extra frame-buizen die tegenwoordig ook ‘vet koel’ zijn vallen eveneens onder de categorie ‘mode’.

Zingel-spiet-fietsen zijn verpeste of mislukte race-fietsen: het belangrijkste onderdeel, de versnelling, is er afgesloopt of weggelaten. ‘Maar hij is wel pastel-groen!’

Opvallend overigens dat veel mensen die WEL versnellingen hebben, die niet gebruiken.
☐ ‘Hoezo dan?’
☐ ‘Hoe dan?’
☐ ‘Gedoe.’

Mode is voor mensen zonder smaak, hier: verstand.

Reageer
gravatar

Waarbij wij het als gemeentebestuur geheel aan de burger over laten om, hetzij ‘Nel en haar fiets’, desnoods onder lichte drang, in de gracht te parkeren, hetzij de eigen fiets daar in te stallen.
Bestuurlijk zijn wij in deze voor maximale zelfredzaamheid van de burger, temeer daar wij het zelf nu even druk hebben met het doorontwikkelen van een aantal ego-plannen.