Onbekenden stelen Groenland

Een schokkende ontdekking voor Denemarken woensdagochtend: Groenland is gestolen. Van het kolossale eiland ontbreekt ieder spoor.

“Het is heel verdrietig”, zegt de Deense premier Mette Frederiksen. “Niet alleen vanwege het financiële en geopolitieke verlies, maar er lagen ook grondstoffen in met een enorme emotionele waarde.” Frederiksen doet een emotioneel beroep op de dieven: “Als je een hart hebt, breng je het terug.”

De politie vermoedt dat de diefstal op bestelling was. “Hier zijn duidelijk professionals aan het werk geweest. Waarschijnlijk komt het in handen van een verzamelaar. Dan belandt het op een jacht en krijgt de wereld het nooit meer te zien”, zegt een woordvoerder. Hij hoopt dat buurlanden als IJsland, Noorwegen en Canada iets gezien hebben.

Opmerkelijk detail: Groenland stond niet op slot. “Onbegrijpelijk”, vindt beveiligingsexpert Jan Rudolfsen. “Voor een paar tientjes heb je al een goed kettingslot van Italiaans staal. Nu zal de verzekering wel niet uitkeren. Eeuwig zonde.”

[vagekennis alt=1]


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Leuk wetenschappelijk feitje: als Groenland, inclusief de deken van sneeuw en ijs die erop ligt, zou verdwijnen, dan krijgen we er in Nederland een flinke hoeveelheid kust bij; de zeespiegel zou enkele meters dalen!

Hopelijk ziet Trump daar dan niet een nieuwe zakankans in.

Reageer
gravatar

Vanavond zal Hans Klok In Las Vegas bekennen dat hij sinds kort werk in voor Trump en trawanten en dat hij zijn eerste opdracht succesvol heeft afgerond. Verder zal hij geen inhoudelijke mededelingen.

Reageer
gravatar

Het gerucht gaat dat een Amerikaanse speculant Groenland achterover heeft gedrukt, om deze na een paar jaar te verpatsen aan de hoogst biedende partij.

Reageer
gravatar

In overig nieuws, aan de Nederlandse Noordzeekust is vannacht een nieuw waddeneiland ontstaan. Er wordt momenteel overlegd over de toekomstige naam van dit nieuwe stuk Nederland.

Reageer
gravatar

Groenland heeft nooit bestaan. Het is al eeuwenlang een enorme, geslaagde “aprilgrap”. De waarheid was alleen bekend bij een select groepje dat uit is op de wereldheerschappij. Maar al is de leugen nog zo traag de waarheid achterhaalt het vandaag.

Reageer
gravatar

Kies maar uit

Secreet:
0) poepdoos 1
3) Kakhuis 18) Latrine
11) Geheim gemak 7) Beste kamer (wc) 8) Deel van een gebouw (toilet) 1) Afgescheiden stof (stront) (2) Afscheiding (poepen) 3) Afscheidingsproduct (poep) 4) Afscheidingsproduct van lichaamsklieren (stront) 5) Afscheidsel van klieren (ontlasting) 6) Akeling 9) Ellendeling 10) Geheim 12) Helleveeg 14) Kreng 16) Lamstraal 17) Lastig persoon 19) Loeder 20) Mispunt

gravatar

China heeft vannacht met een tiental onderzeeërs en een olietanker voor de trekkracht het zaakje opgetild en zijn nu onderweg om Groenland ergens tussen de Griekse eilanden te verstoppen.

Reageer
gravatar

Oh, leuk: een detectiveraadsel!

Ok, wie is de schuldige, waar vond het plaats en wat is het gebruikte gereedschap?

Ik zeg: Thierry Baudet, omdat hij een hekel heeft aan alles wat een verwijzing is naar de klimaatverandering.

Reageer
gravatar

Of de denen zijn zo slim geweest om heel Groenland net zo blauw als de zee te verven, wat de vraag opwerpt of we nu moeten spreken van “Blauwland”.

gravatar

Inmiddels hebben de dieven contact opgenomen met de Deense premier Mette Frederiksen.

Ze hebben laten weten Groenland aan Trump te verkopen als hij erin slaagt de namen van de 20 grootste plaatsen correct uit te spreken.

Mette:”We hoeven ons dus nergens zorgen om te maken.”
De lijst:
Nuuk
Sisimiut
Ilulissat
Aasiaat
Qaqortoq
Maniitsoq
Tasiilaq
Paamiut
Narsaq
Nanortalik
Uummannaq
Qasigiannguit
Upernavik
Qeqertarsuaq
Kangaatsiaq
Qaanaaq
Ittoqqortoormiit
Kangerlussuaq
Kangaamiut
Kullorsuaq

Reageer