YouTube / Utopia

Nederland wil dat deelnemers Utopia worden verdeeld over Europa

Nu Talpa stopt met het realityprogramma Utopia, heeft de Nederlandse overheid aan Europa gevraagd of de deelnemers verdeeld kunnen worden over de lidstaten. “Solidariteit is hier op z’n plek.”

“We kunnen onmogelijk alle deelnemers van Utopia opvangen in ons eigen land”, stelt premier Mark Rutte. “Ze hebben een heel andere cultuur. Voor hen is het heel normaal om veel tegen elkaar te schreeuwen en elkaars lakens in het water te gooien. Ook spreken ze de taal amper. Dat botst gewoon.”

‘Voor hen is het heel normaal om veel tegen elkaar te schreeuwen en elkaars lakens in het water te gooien.’

“Dat Utopia toevallig in ons land plaatsvond, betekent wat ons betreft niet dat wij alle deelnemers moeten opvangen”, vervolgt Rutte. “We zullen geen enkele Utopia-deelnemer verwelkomen tot we een afspraak hebben.”

Frankrijk heeft al aangegeven geen enkele Utopia-deelnemer over te nemen. De Franse president Macron: “We hebben het hier al zwaar genoeg met de deelnemers van Chateau Meiland.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als je naar het gedrag kijkt van de reeds binnengelaten immigranten zie ik geen reden om ze niet binnen te laten. Ze mogen zich nog wel wat asocialer en onaangepaster gedragen eigenlijk. Om niet uit de toon te vallen. En wellicht kunnen ze een Arabische brabbeltaal leren. Wir schaffen das.

Reageer
gravatar

Ik stel voor voor hen een tour de survivre in de Beekse Bergen te organiseren, tussen de leeuwen en de jachtluipaarden. De winnaar mag gratis op Het Loo kamperen in een vluchtelingentent.
Reken maar dat de bezoekersaantallen en de kijkcijfers op de treurbuis omhoog vliegen en dat is weer goed voor mijn portemonnee. Ik moet tenslotte toch ergens mijn nieuwe parfum van betalen.

Reageer
gravatar

Zet ze op Temteesjun Aailand en kijk of ze terug kunnen zwemmen.

Vervolgens mogen ze in Amsterdam alles kraken wat ze willen (als het mijn huis maar niet is), zegt Famke Helsema (vanaf haar vakantieadres).

Reageer
gravatar

Wanneer er zich kindjes in Utopia bevinden moeten we die terughalen. Desnoods met hun moeders erbij.

Hetzelfde dat moet gebeuren met de Nederlandse kindjes van IS-strijders in vluchtelingenkampen.
Je kunt het niet maken om Nederlandse kindjes op te laten groeien tussen een stelletje mafkezen.

Het is schandalig hoe Nederlandse politici over deze kinderen praten. 🙎🏽🙎🏽‍♀️🙎🏽‍♂️🙍🏽🙍🏽‍♀️🙍🏽‍♂️💇🏽‍♂️💇🏽‍♀️

Corrie.

Reageer
gravatar

Beste Corrie,

ik ken u nu zo’n beetje een jaar of tien en ondanks een incidentele faux pas bent u getransformeerd in een mildere variant van uzelf met de nodige nobele zelfspot. Hulde! Het komt zelfs voor dat u ronduit geestig bent maar dit is voor het eerst dat ik het roerend met u eens ben…

gravatar

Ik heb Erdogan benaderd om de Utopianen op te vangen. Dat kan nog best voor al dat geld wat Turkije heeft ontvangen van de Europese unie voor vluchtelingen opvang.