Sportpoint / Shutterstock

Respect: deze atleet liep 100 meter in 10.09 seconden met kilo coke in zijn hol

Het is een prestatie die de boeken in zal gaan: de Nederlandse atleet Jos M. heeft afgelopen weekend zijn persoonlijk record op de 100 meter aangescherpt met een kilo cocaïne in zijn anus. Hij kwam tot een indrukwekkende tijd van 10.09.

Volgens topsprinter Dafne Schippers is het lopen van een toptijd met een kilo cocaïne in je binnenste niet zo eenvoudig als het lijkt: “Het is toch een hoop extra gewicht dat je met je meetorst. Bovendien ga je dood als een van de bolletjes knapt, en dat zorgt bij veel lopers voor extra spanning op de spieren. Als je dan toch je ritme weet te vinden, ben je met recht een groot talent.

De Atletiekunie zegt veel respect te hebben voor de prestatie van M., maar hoopt dat de trend van atleten die wedstrijden afleggen met drugs in hun knusse holletje verstopt geen navolging krijgt: “Ren eerst nou maar een wedstrijd met een paar pillen in je sok, dan kun je later altijd nog besluiten om er een schepje bovenop te doen.”Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Jos is een sprinter; in hem zijn we dan ook niet geïnteresseerd. Mocht je hetzelfde kunnen, maar dan op de lange afstand, neem contact op met de Ambassade voor een contract …

Reageer
gravatar

Ik begrijp niet waarom je bij een stuk in de Speld, dat toch bekend staat om z’n hoogwaardige onderzoeksjournalistiek, naar een bericht in een lokaal sufferdje verwijst. Voor degelijke informatie lijkt me de berichtgeving van de Speld meer dan genoeg.