Twee Ons Champignon/RTV drenthe/YT.com

FC Emmen maakt nieuwe aanwinst bekend via twaalfdelige serie

Social media-team Emmenaren pakt flink uit

Het social media-team van FC Emmen presenteerde eerder vandaag de nieuwe aanwinst op geheel eigen wijze: met een gelikte Netflix-productie maakten de Drentenaren gewag van een nieuwe speler die in het rood-wit zal gaan spelen. Voor zover bekend is FC Emmen de eerste voetbalclub die de komst van een speler bekend maakt door middel van een twaalfdelige Netflix-serie.

In ‘De Aanwinst’ volgen we het wel en wee van een Emmense scout die in een spannende zoektocht door heel Europa op zoek gaat naar een speler die de gelederen aan de Oude Meerdijk kan versterken. In die zoektocht krijgt hij te maken met op geld beluste zaakwaarnemers, voetballers die nog nooit van FC Emmen gehoord hebben en een kritische technische staf bij FC Emmen. Lukt het de scout om de speler weg te kapen voor een andere club ‘m pakt? Het is een race tegen de klok.

AD-journalist Sjoerd Mossou mocht de Netflix-serie al bekijken. “Het is heel gelikt en spannend allemaal, maar mijn kritiekpunt is toch dat we na aflevering twaalf de naam van de aanwinst nog steeds niet kennen. We komen er gaandeweg achter dat het een linksbenige Moldaviër is, maar z’n naam lijkt een soort cliffhanger te zijn. Op deze manier kan ik toch geen journalistiek bedrijven?!”

“Het klopt inderdaad dat de naam nog niet bekend wordt”, verklaart FC Emmen-voorzitter Ronald Lubbers. “Daarvoor moeten Sjoerd en andere geïnteresseerden naar seizoen 2 gaan kijken. Dan wordt er meer duidelijk.” De kritiek dat FC Emmen van de productiekosten van de serie (1,3 miljoen euro) ook een nieuwe speler had kunnen aankopen, wuift Lubbers weg. “Op die manier kun je nooit meer wat.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Die “meneer” komt niet uit Moldavië, maar uit Transsylvanië (ten noorden en westen van Roemenië, red.) Hij gaat nooit pensioen, want hij is namelijk al 122 jaar bloedgoed actief!. Zijn werkelijke naam is Graaf Dracula.