NRA schenkt cadeaumand met troostwapens aan nabestaanden El Paso en Dayton

Een nobel gebaar in moeilijke tijden: slechts een paar uur na twee gruwelijke aanslagen heeft de Amerikaanse wapenlobby NRA de nabestaanden van de 29 slachtoffers een kleinigheidje aangeboden. Als troost voor hun verlies ontving iedere familie een geschenkmand met een bonte mix aan lokale wapenspecialiteiten.

De troostwapens zijn kunstig in de rieten mand geschikt, op de bodem ligt munitie. Op het bijgevoegde kaartje is te lezen: “Dit is voor de achtergeblevenen van de verschrikkelijke tragedie in El Paso/Dayton. Onze innige deelneming.”

Een woordvoerder van de wapenlobby zegt tevreden te zijn over de grote populariteit van de NRA-geschenkmand. Alleen al in het afgelopen jaar werden er bijna 9000 van dit soort manden naar de nabestaanden van de slachtoffers van vuurwapengeweld gestuurd.

Dit artikel verscheen eerder op Der Postillon


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

NFA wil met de geschenkmanden duidelijk maken dat massawapens geen mensen vermoorden, dat doen massamoordenaars die vrijverkrijgbare automatische wapens bezitten om er massamoorden mee te plegen. Logisch toch.

Reageer
gravatar

Dit vind ik echt mooi, zo kun je zien dat ze betrokken zijn met de nabestaanden. De nabestaanden zijn er natuurlijk ook heel blij mee, immers kan het nu nooit meer gebeuren omdat zij nu ook zelf wapens hebben.

Het broertje van 1 van de slachtoffers heeft nu wel psychische problemen met extreme geweld-uitingen, maar gelukkig gaat het nu beter nu hij een wapen heeft en zich veiliger voelt.

Reageer