Man krijgt hartverwarmende kaart met een paar namen erop mee na 11 jaar trouwe dienst

Gerald heeft vandaag zijn laatste werkdag. Na elf jaar met veel plezier te hebben gewerkt als office manager gaat hij nu ergens anders aan de slag. Hij weet nog niet dat zijn collega’s een hartverwarmend afscheid voor hem in petto hebben.

Als Gerald naar de koffieautomaat in de pantry loopt, krijgt hij ineens namens alle 30 collega’s een kaart in zijn handen gedrukt. De berichten erop lopen uiteen van ‘succes!’, ‘veel succes verder’, ‘zet ‘m op Gerard’ tot een paar namen zonder bijschrift: ‘Eelco’, ‘Rogier’ en ‘Denise’, die zelfs een mooi kringeltje onder haar naam heeft gemaakt. Ze zijn links bovenin begonnen en hebben zo te zien veel ruimte op de kaart leeg gelaten. Waarschijnlijk zodat Gerald die ruimte zelf kan invullen zoals hij dat wil. Nooit geweten dat hij zulke attente collega’s had. Kom je na elf jaar voltijd dienstverband achter, bizar eigenlijk. Hij glimlacht tevreden.

Ontroerd bekijkt Gerald ‘s avonds zijn kaart nog eens aandachtig. Lief, dat ze zo de tijd hebben genomen. En me iets persoonlijks meegeven. Je hoort wel eens dat mensen een tablet meekrijgen als ze een nieuwe baan hebben, of een weekje weg. Maar wat heb je daar uiteindelijk aan? Hier kan ik elke dag naar kijken.

 

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

..krijg je weer zo’n kaart voor je neus! Of je er ‘iets’ op wilt zetten voor de zieke/jarige/pensionerende/zwangere/achterblijvende/geslaagde/verhuisde/nieuwe/trouwende -en wat niet collega. Ik moet nog meemaken dat er iemand “nee” durft te zeggen.

Reageer