Jongen met speaker oogst lof voor zijn muzieksmaak

De tweehonderd mensen op het zandstrandje van het Staalbergven in Oisterwijk hielden hun hart vast toen er drie jongeren met een accuspeaker op een steekwagen aan kwamen gelopen. Gelukkig is de onrust nergens voor nodig, weet Remco. Hij heeft vandaag de leiding over de auxkabel. “Ik weet wat de mensen willen horen.”

“Dit is toch keimooi”, brult Remco boven de dreunende bas van Losing It. “Er zitten hier bijna alleen maar mensen met kinderen. Die kunnen wel een verzetje gebruiken.” Zijn vrienden Paul en Rens kijken vanaf twee opblaasstoelen zwijgend naar het water. Alle ogen op het strand zijn op Remco gericht. “Kijk ze genieten jongen. Ik heb zometeen écht een lekker nummertje voor ze klaarstaan.”

Een eind verderop staat een vrouw druk te gebaren. Het is Remco niet duidelijk of ze haar duim opsteekt of dat ze een denkbeeldige volumeknop opendraait. “Komt goed vrouwke!” Hij grinnikt en schuift de bas omhoog. “Laat ome Remco maar aan de knoppen draaien.” Het zou hem niets verbazen als dit hem een gig in de plaatselijke discotheek oplevert.

“Ja, en dan Tilburg, Rotterdam… de rest van de wereld. Mensen zijn toe aan iets nieuws, snap je. Maar uiteindelijk is dat nachtleven niks voor mij. Al dat geld is leuk, maar ik hoef niet in een privéjet te leven. Nee, laat mij maar gewoon lekker hier op het Staalbergven mijn lijstje draaien.” Remco tikt met zijn flesje Jupiler de biertjes van Paul en Rens aan en knippert een paar keer. Hij veegt met zijn hand langs zijn neus en spuugt op de grond. “Als deze mensen een mooie avond hebben, dan is het voor mij goed zo.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Realistischer verhaal zou gaan over klojo-hangjongeren die met hun telefoon plus eventuele spieker (luidspreker) stompzinnige hiphop of erger aan de omgeving opdringen.

Of daarmee door een winkelstraat lopen.

Of daarmee zelfs rondfietsen.

Of natuurlijk de klassieke PSW (Proletensportwagen) met bonk-bonk-bonk en open ramen.

Maarja, daar horen we nóóit over!

Reageer
gravatar

Vooral Nederhop is een ramp om aan te horen. Laat die gasten met een migrantenafkomst eerst eens fatsoenlijk Nederlands leren om daarna pas te gaan zingen.

Ze zijn van kwade invloed op de jeugd.👎🏿👎🏿👎🏿👎🏿

Corrie.

gravatar

Bij gebrek aan (apen)rotsen in dit vlakke land, is de buiten-box een uitkomst gebleken. De strijd om het alfamannetjesschap kan zo alsnog geweldloos vertolkt worden, en de uitkomst kenbaar gemaakt.

Reageer
gravatar

Remco draait alleen erkende culturele hoogstandjes, op geluidssterkte 10+, het repertoire omvat Gouwe Ouwe van Alle 13 goed, Heavy Metal maar ook het Hakkûh-repertoire, afgewisseld met live shows van Dries Roelvink (in de originele gele Speedo zwembroek) en tweetalige mega-hits van Frans Duytsch. Het luchtverkeer van en naar Eindhoven wordt tijdelijk stilgelegd, treinen worden omgeleid en de uitstoot van mega-varkensstallen en kippenfarms wordt naar België afgevoerd. Deze culturele happening wordt mede mogelijk gemaakt door Heineken’s Bier met de Rode Ster, Durex Condooms met één gaatje en Doira van Mora. Komt Allen,