Shutterstock / Hurst Photo

Wat is een acceptabel terugkeerpercentage bij een dropping?

Je bent van plan een dropping te organiseren voor de verjaardag van je 12-jarige dochter. Hoeveel procent van de kinderen moet terugkeren om de dropping een succes te laten zijn?

“Je moet het kinderen niet te makkelijk maken”, zegt droppingsdeskundige Flemmo te Gader. “Een dropping moet spannend zijn, niet saai. Je wilt niet dat kinderen de hele nacht door lopen om er vervolgens achter te komen dat íédereen het heeft gehaald. Een terugkeerpercentage van rond de 60 procent is daarom wat mij betreft ideaal. De dropping was dan absoluut uitdagend, maar niet onmogelijk. Je hebt natuurlijk wel een verantwoordelijkheid richting ouders van andere kinderen.”

Helaas worden veel ouders steeds voorzichtiger met het achterlaten van kinderen in een bos, bemerkt Te Gader. “Laatst was in het nieuws dat een man een dropping had uitgezet met een terugkeerpercentage van 100 procent. Dat is echt het gevolg van de overdreven bezorgdheid van jonge ouders. Ze kunnen hun kind geen week alleen laten in een donker bos, of ze beginnen al te appen. Zonde. Zo dreigt een mooie traditie verloren te gaan.”

Te Gader hoopt dat droppings met een gemiddeld terugkeerpercentage van 60 procent de norm blijft. “Op deze manier leren kinderen dat het niet vanzelfsprekend is dat je verjaardagsfeestjes zomaar overleeft. Daar hebben ze hun hele leven nog profijt van.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

geef de kinderen valse hoop door ze broodkruimeltjes te geven. Ze denken dat ze de weg terug kunnen vinden door broodkruimeltjes te strooien, maar in de tussentijd eten de vogeltjes de broodkruimels op

Reageer
gravatar

Ik leerde ze de weg met stok slagen.. en soms een paar zwerfkeien. Daar leren ze de weg echt van, verdwalen was slaag. Na de eerste keer zijn ze niet terug gekomen.. win win situatie

gravatar

Gegeven de overbevolking is elk percentage boven de 0 onaanvaardbaar. Bovendien heb ik bij dat percentage mijn hele verdere leven profijt – vallen ze me niet lastig met hun onuitstaanbare lawaai.
Uiteraard geef ik zelf het goede voorbeeld. Ik heb geen kinderen, dus ik hoef ze ook niet te droppen – niet bij de geboorte en niet ‘s nachts in een bos.

Reageer
gravatar

Flemmo te Gader is een charlatan. Een echte droppingsdeskundige weet dat tegenwoordig het terugkeerpercentage gemiddeld 199 procent is, dankzij het eigen mobieltje (met Google-maps) van kinderen vanaf ca. twee jaar:
– Honderd procent terugkeerkans bij de meldpost.
– Na afmelding keert ca. 30 procent bij papa en mama terug, één procent bij papa en 68 procent bij mama.
– De resterende één procent zijn ongewenste kinderen.

Reageer
gravatar

U doelt op het gebied achter het hek met het opschrift “Zorgvliet” aan de westzijde van de Amstel te Amsterdam neem ik aan?

gravatar

Zo is dat! Het verhaal geeft mij een flashback. Als kind heb ik ook eens een dropping in het Haagse bos meegemaakt. Het was georganiseerd door mijn ouders. Het vreemde was dat ik de enige was die aan de dropping mee deed.

Ik was pas zeven jaar! 👣👣👣

Corrie.