Tyler Olson/shutterstock.com

Sammy opgenomen met nekklachten na te veel omhoog kijken

Sammy is met hevige nekklachten opgenomen in het Rijnland Ziekenhuis. De artsen vrezen voor RSI, veroorzaakt door het vele omhoog kijken van Sammy.

Op jonge leeftijd werd aan Sammy verteld dat hij naar de blauwe lucht moest kijken. Hoewel de blauwe lucht dikwijls verdween en plaatsmaakte voor grijze lucht, of de nacht, bleef de gehoorzame Sammy naar boven kijken. “Dat had je beter niet kunnen doen”, aldus de arts van dienst. “Ook al liep je zo gebogen door de regen, en noemden ze je kromme Sammy. Dat is altijd nog beter dan het risico lopen op RSI. De hele dag omhoog kijken is ontzettend slecht voor je cervicale facetgewricht.”

Sammy heeft van de arts een nekbrace en pijnstillers gekregen. Over twee weken moet hij terugkomen om te kijken hoe het gaat.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het is kwalijk dat de SPELD-redactie hier een pijnlijke relatie legt tussen Sammy en zijn etniciteit. Wat mij verbaast is dat het CIDI nog niet officieel heeft gereageerd. De behandelend arts (die onbekend wil blijven en alleen onherkenbaar op de foto wil) heeft naast RSI ook sterke artrose rond de Atlas (scharnierpunt van schedel en ruggengraat) geconstateerd en beginnend glaucoom in het rechteroog. Naar wij vernamen valt behandeling buiten het verzekeringspakket. Sammy zal worden verpleegd in het Rosa Spier-huis.

gravatar

Omhoog kijken vindt voornamelijk plaats in de hoog-cervicale wervelkolom, met name op het nivo C0-C1..

Omdat Sammy het advies “kijk omhoog” in 1966 kreeg, en het meestal pubers zijn die naar beneden kijken, schat ik in dat hij inmiddels tegen de zeventig loopt.

RSI is een onwaarschijnlijke diagnose op die leeftijd.
Ik hou het op hoog-cervicale artrose en adviseer fysiotherapie.

Reageer
gravatar

Ach hemeltje lief. Heb ik mezelf Hans Andersom genoemd. Ik ben gewoon Stien van Hiernaast. (Geen familie van Corrie overigens.)