Wybren van Haga/YT.com

Oppositie schenkt coalitie 76e zetel om Van Haga te kunnen dumpen

‘Dit kunnen we niet aanzien’

De oppositie is bereid de coalitie een zetel in de Tweede Kamer te schenken. Op die manier kan de VVD het omstreden Kamerlid Wybren van Haga dumpen, zonder bang te hoeven zijn dat het kabinet de meerderheid verliest.

“Een louche pandjesbaas die ook nog eens met te veel alcohol op achter het stuur kruipt, daar willen ze zelfs bij de VVD van af”, zegt PVV-leider Geert Wilders. “Maar ja, hij is de 76e zetel, en als ze hem wegsturen geeft-ie die zetel echt niet terug. Daarom zeggen wij nu als oppositie: neem alsjeblieft een zetel van ons.”

“Dat is natuurlijk niet direct in ons belang”, vult GroenLinks-leider Jesse Klaver aan. “Maar dit kunnen we niet langer aanzien. Een eikel als Van Haga in je gelederen hebben en je niet vrij voelen om hem te dumpen, dat gunnen we zelfs de VVD niet. Wij stappen nu over onze schaduw heen en maken een gebaar.”

Het is nog onduidelijk welk Kamerlid de overstap naar de coalitie maakt. De dinsdag afgesplitste PvdD’er Van Kooten wordt genoemd, maar de oppositie overweegt ook DENK-Kamerlid Selçuk Öztürk te offeren. Wilders: “Ik weet niet of ze daar vrolijk van worden, maar je mag een gegeven paard niet in de bek kijken.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

“De oppositie overweegt ook DENK Kaderlid Selçuk Öztürk te offeren.” Hoe komen ze d’r op; de meest geïntegreerde en hoogst gesubsidiëerde Nedertürk die ons land rijk is? De onderkoning van Erdogans’s boreale wingewest. Kundigste Zetelrover van de PvdA. Mijn gemoed schiet vol als ik er aan denk dat Kuzu dan de kar alleen moet trekken. Wee mij.

Reageer
gravatar

Wybren van Haga heeft de VVD in een Catch-22. Hoe gaat de integerste aller partijen dit oplossen zonder de meerderheid in de Tweede Kamer te verliezen?
Trouwens, de naam “Haga” is toch ook verbonden aan de kleuterschool die zichzelf rijk-rekenend als universiteit presenteert? Misschien moet die CDA-jongen van Slob toch eens aan een sterkere bril, een nieuw gehoorapparaat en een nieuwe gebitsprothese; dan kan hij ook eens zijn tanden laten zien, naar alle zwendelaars die zich onder de naam “Haga” verschuilen.

Reageer
gravatar

Wybren is een echte ras VVD-er, behalve dat hij zo vaak gepakt wordt dan.
Bij de volgende verkiezingen geen zetel meer voor Wybren, wij dachten aan een ministerspost! Justitie ofzo.

Reageer
gravatar

Geen paniek, geen vrees voor electoraal verlies, Alle vormen van bedrog, fraude, hennepkwekerijen, malversaties, omkopingen en huiselijk geweld ten spijt, blijft de VVD fier de grootste partij bij alle landelijke verkiezingen, Heeft niemand ooit gedacht aan glasharde stembusfraude? Bij voorbeeld à la Erdogan, die bij elke stembus automatisch ook 5.000 voor-ingevulde stembiljetten op zijn naam bijvoegt. De laatste keer mislukte dat -helaas- in Istanboel. Nu zegt Erdogan dat het een complot is van Gühlen sympathisanten, die niet tot 10 kunnen tellen. Faites vos jeux, messieurs/dames . Mark Rutte: douze points. .