G-Stock Studio / Shutterstock.com

Hoe kom je er op nonchalante manier achter of iemand op vakantie Ridouan T. is?

De politie heeft Nederlanders gevraagd op vakantie uit te kijken naar crimineel Ridouan T. Ga jij op vakantie naar Spanje, Marokko, Dubai, Mexico, Colombia, een ander land in Midden- of Zuid-Amerika, ergens in Europa of een ander werelddeel waar hij zich schuil zou kunnen houden? Met deze handige tips ontdek jij of je met deze topcrimineel in gesprek bent.

Laat ten eerste nooit direct merken dat je op zoek bent naar Ridouan T. Je zult meteen argwaan wekken, en dat is het laatste wat je wil. Zeg gewoon ‘hoi’ en geef de persoon een boks. Begin voorzichtig over Nederland als je eenmaal contact hebt gelegd. Probeer eens een ‘Ken je dat? Nederland? Heb je daar weleens gewoond ofzo?’

Als je iemand langs ziet lopen, begin dan onopvallend over plastische chirurgie. “Kijk eens wat een opgespoten lippen, ik heb daar helemaal niets mee, met plastische chirurgie. Jij?”, zou bijvoorbeeld een onopvallende manier zijn om erachter te komen of de persoon met wie je aan het praten bent zichzelf heeft laten verbouwen waardoor hij nu eigenlijk helemaal niet op Ridouan T. lijkt. De mannen dragen volgens de laatste compositietekeningen van de politie nu een bril. Zeg dat je die wel even voor hem schoonmaakt en zet ‘m dan snel op en check of het eigenlijk gewoon glas zonder sterkte is.

Let ook goed op het gedrag en taalgebruik van de man. Ridouan T. is van Marokkaanse afkomst. Probeer er eens voorzichtig achter te komen of de man binding heeft met Marokko: “In Nederland is het echt altijd kutweer weet je. Ik zweer het je. Of ehh, hoe zeggen die Marokkanen dat ook alweer? Wallah ofzo? Haha.” Stoot de man ook eens amicaal aan. Laat het woord mocromaffia vallen en kijk of je zijn lip ziet bewegen.

Als je een leuk gesprekje hebt, bied dan aan zijn drankjes te betalen. Zeg tegen de ober: “Zet de rekening van, hoe heet je ook alweer, maar op mijn naam.” Je kunt ook aanbieden om een Tikkie te sturen zodat je zijn naam en bankrekeningnummer kunt zien. Ga ook in de avond samen feesten. Als je naar een drukke club gaat, kun je zonder dat het opvalt dichtbij komen. Tik dan per ongeluk zijn broekzak aan om te voelen of er een wapen in zit.

Mocht het gesprek stroef verlopen en je er na dit alles nog steeds niet achter bent of de man Ridouan T. is, bied dan als laatste redmiddel aan om een hotelkamer voor jullie samen te boeken. Dan moet hij bij het inchecken zijn paspoort laten zien en weet je zeker of degene met wie je een weekend doorbrengt een van de meest gezochte criminelen is. Chill!

 

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wij gaan zelf altijd op vakantie naar de camping in Zeeland. In het buitenland is het eten en zijn de gewoontes vies.

Vraagje, moet ik in Nederland ook opletten voor Ridouan Tachi? 🧟‍♂️🧟🧟‍♂️

Corrie.

Reageer
gravatar

Ik snap het niet – Zeeland is toch ook buitenland? Net als Limburg, Noord-Brabant, Groningen, Friesland, Drente en Oost-Gelderland of hoe heet het daar ook alweer? Ik bedoel maar, een Zeeuwse bolus, dat lijkt toch op de inhoud van een toiletpot? En daar ga jij naartoe?
Kom liever op mijn landgoed kamperen, beste vriendin.