Shutterstock/Monkey Business Images/HeukersMedia

Ellie Lust vanaf volgend jaar gespeeld door zwarte vrouw

Nederlandse topagente Ellie Lust zal volgend jaar niet meer gespeeld worden door Ellie Lust, maar door een zwarte vrouw. Dat maakte de NPO vandaag bekend. Het is voor het eerst dat Ellie op Patrouille wordt gespeeld door een vrouw met een donkere huidskleur.

“Het is 2019, we moeten rekening houden met de huidige tijdgeest. De tijd dat al onze helden worden gespeeld door roomblanke Nederlanders is voorbij”, legt NPO-baas Shula Rijxman uit. “Maar liefhebbers van Ellie Lust hoeven niet bang te zijn hoor, ze blijft gewoon dezelfde kenmerken houden: stoere vrouw, no-nonsense, etherdiscipline. Ze ziet er alleen wat anders uit.”

De huidige Ellie Lust, gespeeld door Ellie Lust, toont begrip voor de situatie: “Natuurlijk vind ik het jammer, maar Ellie Lust is een rolmodel voor alle Nederlanders. Jonge kinderen van andere afkomst moeten weten dat ook zij Ellie Lust kunnen worden.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Uit betrouwbare bron is vernomen dat de NPO komt met een nieuw klusprogramma waarvoor Ellie Lust is benaderd om de presentatie te doen. De waarschijnlijke naam van dit nieuwe klusprogramma is ook al bekend, het gaat heten: “Ellie Klust”.

Reageer
gravatar

En ook wat nieuwe Hollywood-casting berichten bekend !

Rosa Parks zal in de nieuwe film gespeeld worden door Scarlet Johansson
Nelson Mandela door Matthew McConaughey
En de live action van Lady en de Vagebond door een kat en een goudvis

Reageer
gravatar

Zoals met alle 1e ervaringen..het is even wennen, “de speld”, nog geen gevoel wat serieus is. Ook even wennen aan ‘lustige’ vervangster, geleend uit “Murder in Paradise”? Met een palmboom en zonnetje erbij gaat dat lukken.

Reageer
gravatar

Met het woord “roomblanke” tonen de beide schrijvers weinig compassie met witte slaafgemaakte vrouwen (voorheen “slavinnen”, red.) die zelfs nog in onze eeuw als sekswerkers (vroeger “hoeren” en meer beschaafd “prostituees” genaamd, Red.) worden uitgebuit door slaafmakers (“slavendrijvers”, red.).

Schamen Jaap van de Venis en Jop Eikelboom zich niet? Ik verwacht een openbaar excuus.

Reageer
gravatar

Tuttuttut Trees, Is het je nog niet opgevallen dat tv-reclames gaandeweg meer “kleur’ bevatten? Het ideale gezin ziet er nu als volgt uit: de man in alle tinten bruin, de vrouw blank, de kids lichter dan hun vader maar wél donkerder dan hun moeder. Tevens zijn er gesprekken gaande met regeringskringen uit Saoedi-Arabië waarin er meer reclames moeten worden vertoond met uit Syrië teruggekeerde IS-terroristen die (tussen hun vele bijslag-kinderen) het Nederlandse (?!) auditorium duidelijk maken dat hun verblijf in het Midden-Oosten van louter humanitaire aard was. Zij waren actief als chauffeur van ambulances, hielpen bij amandeloperaties ‘van buiten’.en hielpen bij stringente geboortebeperking van de plaatselijke bevolking.

gravatar

Eigenlijk zou het helemaal woke zijn wanneer de vervanger van Ellie Lust een transgender met een Afrikaans uiterlijk is met als extra de gevolgen van het slavernijverleden van haar voorouders nog steeds aan het verwerken is.👣⛓️⛓️👣

Dan ben je pas helemaal politiek correct.

Corrie.

Reageer