NOS

Veel geplaatste spelers al uitgeschakeld op Wimbledon

Alleen Federer en Djokovic onttrekken zich aan malaise

Wimbledon is een toernooi vol verrassingen, zo blijkt maar weer in de editie van dit jaar. Opvallend veel geplaatste spelers zijn al uitgeschakeld op het heilig verklaarde gras. “Eigenlijk onttrekken alleen Federer en Djokovic zich aan de malaise”, constateert tenniscommentator Marcella Mesker.

Mesker: “Ga maar na: Cilic, Thiem, Goffin, Auger-Auliassime van wie ik veel verwacht had, Tsitsipas, Nadal, Zverev, Nishikori, Raonic, Monfils, Anderson, Kachanov, Medvedev, Simon, rising star Berrettini, allemaal liggen ze er al uit.” De voormalig tennisster heeft geen idee wat de reden is van al deze verrassingen: “Het is natuurlijk altijd al een gek toernooi met verrassingen, maar dit jaar is het wel heel extreem.”

De krankzinnige uitslagen beperken zich niet tot het mannentoernooi, ziet Mesker: “Natuurlijk kent het vrouwentoernooi altijd meer verrassingen, maar ook daar is het dit jaar wel heel gortig. Alleen Serena Williams en Simona Halep zitten er van de favorieten nog in.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De belangrijkste baan op Wimbledon is die van groundsman, de man die dagelijks met een nagelschaartje en een liniaaltje het gras op de juiste hoogte knipt.

Reageer
gravatar

Zeker én onbeschoft! Wie gaat een gegeven bal nou retourneren? Dat is ondankbaar en onbeleefd. En dat gebeurt ook nogal eens vaak op een onfatsoenlijke manier waardoor de gulle gever moet rennen om de teruggezonden bal netjes te weigeren.