NOS

Nederlands vrouwenvoetbal officieel volwaardig na verloren WK-finale

‘Nu tellen we echt mee’

Geweldig nieuws voor het Nederlandse vrouwenvoetbal. De sport is dankzij de verloren WK-finale officieel erkend als volwaardig.

“Nu tellen we echt mee”, zei de dolgelukkige bondscoach Sarina Wiegman na afloop van het verlies tegen de Verenigde Staten. “Na de eerste helft was ik even bang dat we zouden winnen. Dan was alles voor niets geweest, dan werden we ondanks ons harde werk nog steeds niet serieus genomen.”

“Eindelijk erkenning”, zuchtte ook Stefanie van der Gragt. De verdediger speelde een hoofdrol in de nederlaag en maakt daardoor voor altijd deel uit van het nationale voetbalgeheugen. “Zonder VAR was ik misschien wel een anonieme wereldkampioen geweest.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *