NOS

Teunissen gestraft door ploeg omdat hij niet op Groenewegen wachtte voor de sprint

‘Je taak als knecht is glashelder’

De ploegleiding van Jumbo-Visma heeft Mike Teunissen een geldboete opgelegd. De winnaar van de eerste etappe van de Tour de France wachtte bij het aangaan van de sprint niet op zijn gevallen kopman Dylan Groenewegen. Een doodzonde voor een knecht.

“Je taak als knecht is glashelder”, zegt een geïrriteerde ploegleider Grischa Niermann. “Als je kopman valt, dan wacht je. Dylan is de beste sprinter van de wereld. Mike moet op hem wachten en hem dan gewoon terugbrengen naar het wiel van Sagan. Dat is nu eenmaal zijn rol in het team. Niet etappes winnen en gele truien pakken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *