Steeds meer delen van Brazilië beschikbaar om bomen te planten

Volgens wetenschappers kunnen we de opwarming van de aarde tegengaan door honderden miljarden bomen te planten. Er is daarvoor op de planeet voldoende ruimte. Bijvoorbeeld in Brazilië, waar in het Amazonegebied steeds meer grond vrijkomt.

“In Brazilië zien we al decennialang enorme kale vlaktes ontstaan”, zegt onderzoeker Bert Bokhoven. “De laatste tijd zelfs in steeds hoger tempo. Dat is ontzettend goed nieuws, want op die plekken kunnen we dan mooi een deel van die bomen planten.”

Bokhoven is niet bang dat die ruimte na een tijdje op raakt. “Het mooie is dat je op den duur weer opnieuw kunt beginnen. Aangeplante bomen kun je kappen om ruimte te maken voor nog meer nieuwe bomenplant, een voetbalveld per dag. Op die manier kom je echt in een duurzame kringloop terecht.”

Bokhoven hoopt dat de nieuwe Braziliaanse regering openstaat voor dergelijke houtkap. “Dat is namelijk een flinke operatie. Maar als je maar gepassioneerd genoeg bent en de politieke wil er is, moet het lukken.”

Dit artikel is te vinden in ons nieuwe boek: 150 Jaar De Speld Deel 1. Bestel vandaag nog de bundel van alle artikelen die de loop van de geschiedenis hebben veranderd. Nu al erkend als wereldwonder en slechts 22,50 in onze webshop.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Klinkt goed.
Niks aan de hand dus!

Paar boompjes erbij, en klaar!
Ik wou al net een kamerplant nemen.

Maar het is toch al allemaal een hooks.
Dus we kunnen het net zo goed laten!

Auctoritas non veritas facit legem!

Reageer
gravatar

Ik vind het heel erg dat al die bomen in Brazilie worden geknakt sinds Bolserano ad macht is.
Straks is er geen kerstboom meer over dan piepen jullie wel anders

Reageer
gravatar

Ik zie midden boven op de foto een leeg plekje waar nog wat bomen kunnen staan. Ik raad aan om geen eiken te planten, daar heb ik jeukende ervaringen mee.

Reageer
gravatar

Niet allen in de zorgsector, ook in de wetenschap heeft 57 % van de bestuurders een strafblad. De zogenaamde prof dr Bert Bokhoven weet keer op keer als veronderstelde deskundige binnen te dringen in de redactieburelen van De Spel.
Bertje deed zestien jaar over klas drie (thans groep vijf, red.). Nou dan weet je het wel.

Reageer
gravatar

Ter aanvulling op onderzoeker Bert Bokhoven lijkt het mij een tof idee wanneer je op de kale vlaktes palmolie plantages zet.

Je hebt een win-winsituatie.

🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴

Corrie.

Reageer
gravatar

Zo zie maar weer dat het koningshuis ook een boompje kan planten (opzetten).

Watermanagement gaat niet alleen over onbedoeld je blaas legen in een gracht.

De internationale boomplantdag komt eraan.

Toch?

gravatar

Quote: ‘Voetjes op de grond veldwachter. Ik ben mijzelf, niet Steeds. En zeker niet Corrie.’

Hey Benny© Altijd-Doof©. Wat mankeert er aan mij dat je zeker niet mij wilt zijn? Andere mensen op het forum imiteren mij wel hoor!!

Ik heb veel fans. 🌷🌷🌷

Corrie.