Omroep Brabant/YT.com

Eredivisieclubs laten bussen in Amsterdam rijden: ‘Ajax, enjoy our talent like we didn’t’

Stad kan genieten van Frenkie de Jong in Willem II-shirt

Het topvoetbal draait om geld en dat is niet eerlijk. Het kan daarom gebeuren dat clubs met een goede jeugdopleiding hun pupillen uiteindelijk in het eerste elftal van een andere club zien schitteren.

Ajax heeft zo’n eerste elftal. Frenkie de Jong, Hakim Ziyech, Lasse Schøne, Perr Schuurs en Klaas-Jan Huntelaar zijn allemaal opgeleid door andere Nederlandse clubs. Bovendien plukten de Amsterdammers ondanks een herenakkoord de afgelopen tijd weer diverse jeugdspelers weg bij de vaderlandse subtop.

Daarom laat een samenwerkingsverband van Eredivisieclubs vanaf vandaag bussen door Amsterdam rijden met foto’s van spelers die zij hebben opgeleid, maar waar Ajax nu zowel financieel als sportief profijt van heeft. De tekst op de bussen luidt: “Ajax, enjoy our talent like we didn’t.”
De bussen tonen de spelers in het shirt van de club waar ze zijn opgeleid. We zien bijvoorbeeld Frenkie de Jong in een Willem II-shirt, Hakim Ziyech in een Heerenveen-shirt en een jochie van 16 in een AZ-shirt.

Algemeen directeur Cees Roozemond van Heerenveen is trots: “Het is mooi om te zien hoe onze jeugdspelers de investering die wij in hen hebben gedaan terugbetalen in het shirt van een club met veel meer geld.”

AZ-directeur Robert Eenhoorn sluit zich daarbij aan: “Wij zijn ontzettend nieuwsgierig: slagen de grootste talenten uit onze kweekvijver erin het gat tussen Ajax en de rest nog groter te maken? Het zou een enorm compliment voor AZ zijn als dat ze lukt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *