5 tips om bezorgd op vakantie te kunnen

De zomervakantie is weer begonnen. 5 tips om heerlijk bezorgd op vakantie te kunnen.

1. Wees te allen tijde bereikbaar op telefoon en laptop
Prop al je elektronica lekker in de auto. Telefoon, laptop, iPad, allemaal meenemen. Je moet te allen tijde bereikbaar zijn, dus neem voor de zekerheid ook een dongel mee. Draag vooraf geen werk over aan collega’s en plan een aantal deadlines midden in de vakantie.

2. Ga naar een gebied waar niet zoveel te doen is voor de kinderen
Je kunt natuurlijk wéér naar die leuke kasteelcamping in de Dordogne, waar de kinderen al Nederlandse vriendjes hebben en waar het entertainmentteam elke avond klaarstaat met een leuke activiteit, maar je kunt dit keer ook 5 weken naar een natuurcamping in Noordwest-Moldavië. Een prachtig uitzicht op de bergen, een beekje dat rustig kabbelt door het landschap, geen toiletten, de kinderen gaan zich gegarandeerd kapot vervelen.

3. Stel de grote onderhoudsbeurt van je auto uit tot na de vakantie
Weinig dingen leveren zoveel zorgen op als een auto waarvan je niet weet of hij nog wel goed werkt. Een werkende airco is bijvoorbeeld funest voor je stressniveau. Vergeet vooral ook je olie- en benzinepeil en bandenspanning te checken.

4. Vraag je arts of de uitslagen van het onderzoek even kunnen wachten
Heb je voor je vakantie onderzoek laten doen in het ziekenhuis? Vraag dan of de uitslagen even kunnen wachten als ze al bekend zijn voor je weggaat. Een gunstige uitslag kan voor onnodige opluchting zorgen.

5. Vergeet je paspoort
Waar je ook heen gaat, vergeet je paspoort. Zeker als je gaat vliegen. Laat de vakantie de rest van het werk doen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zeeland? Hebben ze daar een vliegveld met verharde baan? Anders kan ik en hoef ik er niet te komen.
En hoezo, Zeeland vertrouwd? Ze eten daar toch alleen maar mosselen? En die blief ik niet.