Corepics VOF/shutterstock.com

Oranjefans euforisch na behalen WK-finale: ‘Leuk hoor’

Sinds de Oranje Leeuwinnen de WK-finale hebben gehaald, heerst er een euforische stemming in Nederland. “Ze hebben gewonnen. Leuk hoor.”

Maar liefst 5 miljoen mensen zagen woensdag hoe Nederland met 1-0 won van Zweden. Na afloop waren ze volledig in vervoering. “Knappe prestatie”, zegt de 47-jarige Tilmo uit Barendrecht bijvoorbeeld. “Wel vervelend dat er een verlenging aan te pas moest komen. Ik moest de volgende dag vroeg op, en je wilt op een gegeven moment wel naar bed. Maar ja: je hebt er de halve avond in geïnvesteerd, dus dan kijk je het maar af.”

De 39-jarige Wilma uit Tienhoven zag de wedstrijd gisteren op een groot scherm. “We hebben vorig jaar een nieuwe plasma-tv gekocht. Geweldig. Je kunt alles haarscherp zien. Toen Groenen die bal op goal schoot, zag ik meteen: die gaat erin. Leuk om die meiden zo te zien. Echt leuk.”

Na de spectaculaire overwinning op Zweden telt Nederland de uren af tot zondag. Dan wacht de confrontatie met de torenhoge favoriet Verenigde Staten. “Is het ‘s middags of ‘s avonds?” wil Gerald uit Rotterdam weten. “Overdag heb ik al afgesproken met vrienden. Maar als het ‘s avond is, ga ik zeker kijken! Hup Holland hup!”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Iedereen die Jackie kende wist: dat wordt een kampioen. Zelfs de oeders zeiden tegen wlkaar op de avond van de verwekking: dat gaat een doelpunt opleveren op her WK!

Reageer
gravatar

Weer heel erg slordig mister Steed!

“Iedereen die Jackie kende wist: dat wordt een kampioen.”

Correctie:

De mensen die Jackie kende wisten, dat zij het in zich heeft om een voetbalvedette te worden.

Voorts:

“oeders” = “ouders”
“her” = “het” of “haar”
“WK” = “wereldkampioenschap vrouwenvoetbal”

gravatar

De potsierlijke schrijfsels van de bovenstaande twee ” comments” (ongetwijfeld van dezelfde reageerder), zijn uitstekend geslaagde pogingen om de corrector die wél over een goed taalgevoel beschikt een diep gevoel van plaatsvervangende gêne te bezorgen vanwege het ostentatief nurkse karakter ervan.

gravatar

Met zenuwen die akkers voorzien van vloeibare mest via de keel, zou ik direct naar een eerstehulppost gaan. In gier zitten namelijk milieu- en mensonvriendelijk stoffen.

gravatar

Lieve Corrie, Ik weet niet of Jop mij haat. Maar als Jop mij haat, stel ik dat niet op prijs. Ik val namelijk niet op mannen. Dat weet je, want ik geil op jou, mijn schat.

Even tussen ons gezegd en gezwegen: redactieveldwachter Zwart zit mij al enige tijd op de hielen, maar hij krijgt mij nooit te pakken als jij, lieverd, af en toe voor mij een alibi wilt zijn.

gravatar

Jackie Groenen, ayayayayay, Jackie Groenen, ayayayayay, Jackie Groenen, ayayayayay, Jackie Groenen, ayayayayay, Jackie Groenen, ayayayayay, Jackie Groenen, ayayayayay, (enz.) 🙂

Reageer