RVS Powermaxx/YT.com

Lyon weert Oranje-optocht: ‘Sloop gewoon de binnenstad of zo, stakkers’

Fans van het Nederlands elftal mogen woensdag voorafgaand aan de halve finale van het WK niet in een Oranje-optocht naar het stadion lopen. De autoriteiten in Lyon vinden het een ‘triest gebeuren’ en staan de mars niet toe. “Sloop gewoon de binnenstad of zo.”

“Nee, nee en nog eens nee”, zegt burgemeester Gérard Collomb resoluut als hij de beelden uit Valenciennes bekijkt. “Niet in mijn stad, over mijn lijk. Rot op, stelletje stakkers. Ik kan dat nummer van Jan Smit niet meer horen.”

Collomb biedt de Oranje-fans wel een alternatief. “Neem een voorbeeld aan de Engelsen en de Feyenoorders. Ram een paar monumenten aan gort, val ondernemers lastig, zuip je klem en beuk elkaar het ziekenhuis in. Maar die hoempapa komt er hier niet in. Loop maar naar Thialf.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Noch het bestuur van Lyon noch De Speld heeft het begrepen. De binnenstad slopen is iets voor de nog dommere dan de toch al domme mannen. Die kijken niet naar nobele sport als vrouwenvoetbal. De mannen die er wel naar kijken zijn iets minder dom en slopen daarom geen binnensteden.
Vrouwen, superieur als altijd, doen dat hoe dan ook niet.

Reageer
gravatar

De Nederlandse hoele ganzen hebben een reputatie hoog te houden.
Elkaar een buitenlands ziekenhuis inbeuken lijkt mij echter geen goed idee, want er moeten daar bedden overblijven voor kornuiten met alcoholvergiftiging, in elkaar geslagen Engelsen en beschadigd barpersoneel.

Reageer
gravatar

Mr. Corrector, denk nou niet dat u het beter weet dan een vrouw. Dat gaat altijd fout. Als Thea “Engelsen” schrijft bedoelt ze Engelsen en geen Zweden. Ze heeft het over mannenvoetbaltoernooien, niet over de wedstrijd van vanavond.
En barpersoneel kan, net als u, uitstekend beschadigd worden. Als u, man zijnde, dat niet helemaal begrijpt mag u wel even langskomen. Ik heb zojuist al mijn nagels gevijld. Zult u zien wat voor beschadigingen u aan uw gezicht overhoudt.