guardian sport/YT.com

Venus Williams baalt van inspireren nieuwe generatie: dit kost mij de tweede ronde

Venus Williams (39) kon zichzelf wel voor de kop slaan na haar verlies tegen Cori Gauff in de eerste ronde van Wimbledon. De 15-jarige Gauff vertelde de vijfvoudig winnaar van het grastoernooi na afloop van de wedstrijd dat ze haar grote inspiratiebron is: “Als jij er niet was geweest, had ik hier nooit gestaan.”

Pijnlijk, want dat kost de Venus Williams nu de tweede ronde van haar favoriete toernooi: “Heel stom natuurlijk, ik wil gewoon winnen, maar blijkbaar heb ik met mijn carrière een hele generatie jonge, met name zwarte vrouwen aangespoord om te gaan tennissen.”

Een onvergeeflijke fout, geeft Williams toe: “Ik ben al sinds 1994 professional. Dan moet ik ervaren genoeg zijn om mijn tegenstander niet in het zadel te helpen.”

[vagekennis alt=1]


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nee, geen kinderarbeid, die niet- of onderbetaald wordt. Cori krijgt gewoon haar prijzengeld en voor #MeToo en bovendien was dit optreden consentual (met wederzijds goedvinden), dus niet gesponsored door Harvey Weinstein.

Reageer
gravatar

That’s right. Because of the British Children Work Act, children can play tennis for no more than two hours per part of the day. That is why Cori Gauff finished the game quickly, otherwise she would have had to stop and therefore lost the game.

Linda Blossom
Press manager of the British Children Work Act Department

gravatar

Nee IVME, tennis is een spel, geen werk (let u maar op: in die wereld hebben ze het over enkelspel, dubbelspel enz.) Spelende kinderen, daar is niets mis mee. Spelende volwassen mogelijk wel, dat wordt nog onderzocht.