NOS Jeugdjournaal / YT

Trump wil drempel op grens Mexico

President geïnspireerd door bezoek aan Noord-Korea

Donald Trump gaat een drempel aanleggen tussen de VS en Mexico. Hij heeft in Noord-Korea gezien dat er helemaal geen muur nodig is om mensen tegen te houden.

“Een drempel en een grindbak. Dat is kennelijk alles wat er voor nodig is om buitenlanders te weren”, vertelt Trump. “Het is bijzonder effectief: ze hebben nooit last van Mexicanen in Noord-Korea.”

Kim Jong-un bekent dat hij een zeer productieve ontmoeting had met Trump . “In ruil voor een sanctieverlichting hebben we de bouwtekeningen van de demarcatielijn gegeven. Ook hebben we gezegd welk materiaal we hebben gebruikt voor de bouw van de drempel. En als ze niet verder zeuren over ons nucleaire arsenaal krijgen ze ook nog een soldaatje cadeau die de grens bewaakt. Een uitstekende deal.”

Inmiddels hebben meerdere bouwbedrijven zich gemeld voor de bouw van de drempel. Ook het Nederlandse bedrijf Drempels & Dorpels BV dingt ook mee naar de aanbesteding. “We kunnen voor een mooi prijsje een 3200 kilometer lange drempel komen leggen tussen San Diego en Brownsville. En we hebben dus ook dorpels. Dus als ze in de VS ook nog dorpels nodig hebben: we zijn in de buurt.”

Toch is er ook kritiek op de plannen voor de drempel. Veel democraten benadrukken dat de kosten voor de drempel veel te hoog op zullen lopen. Anderen beweren dat een drempel bovendien zinloos is in het tegenhouden van mensen die de grens over willen steken. “Ik woon hier al mijn hele leven vlakbij de grens”, zegt Texaan Mary-Anne McClay. “Natuurlijk, je moet wel even een drempel over, maar als je dat echt wilt dan lukt je dat wel.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

We wachten nog op de aankondiging van Trump dat hij een drempel gaat aanleggen op de Amerikaans – Canadese grens die dan wel door Trudeau betaald moet worden!

Reageer
gravatar

Gelukkig rijden de meeste immigranten niet in zo’n patserbakkie dat veel te veel toeren maakt, maar gewoon in Amerikaanse pick-ups. Weet je waarom die zo heten?

gravatar

Zo’n drempel van 3200 km is toch vrij arbeidsintensief als het de bedoeling is om de stoep voor je deur te vegen. Daar komt nog bij dat Amerika aan de Mexicaanse kant moet vegen en vice versa.

Reageer
gravatar

Dé Donald is alvast begonnen met zijn campagne voor zijn herverkiezing eind volgend jaar.
Bij de G20 heeft hij ook met zijn grote vriend Vladimir gesproken over het zwart maken van de “crooked democrats” via internet.