Minerva Studios / Shutterstock

Jeroen heeft ontzettende moeite om complimenten niet ook een belediging te laten zijn

De 42-jarige Jeroen probeert sinds twee uur vanmiddag een compliment te geven aan een vriendin uit zijn studietijd. Het wil alleen nog niet zo vlotten.

“Je ziet er veel beter uit zo. Ah, zo bedoel ik het niet. Ik zeg het verkeerd. Hiervoor zag je er ook goed uit, maar je ziet er nu ook gewoon fris uit. Gewassen, zeg maar. Niet dat die ongewassen look je slecht stond, hoor, (je deed dat expres toch?) maar dit maakt dat je wat jonger oogt. Dit komt misschien ook weer een beetje verkeerd over. Ik bedoel: voor iemand van jouw leeftijd, zie je er weer goed uit. Niet dat mensen van jouw leeftijd er nooit goed uitzien, hoor, en nee ik bedoel ook niet dat je er oud uitziet, flauw dat je het weer zo interpreteert, maar je mag er gewoon nog best zijn. Ik weet dat je vaak onzeker bent over je uiterlijk, ook omdat je altijd problemen hebt gehad met je gewicht, maar ik vind het goed dat je daar wat aan probeert te doen. Je probeert er wat aan te doen toch? Nee, niet dat dat per se moet. Ik dacht alleen dat je daar mee bezig was, maar misschien heb ik het verkeerd begrepen. Je hoeft ook niet direct resultaat te zien, de intentie is minstens even belangrijk. En iedereen heeft een ander figuur, gelukkig maar, we hoeven er niet allemaal uit te zien als Doutzen Kroes. Sommige mensen kunnen 100 frikandellen in een week weten, en andere niet. En dat is misschien maar goed ook. Bovendien heb jij altijd nog een fijne persoonlijkheid, ook gezien je persoonlijke omstandigheden, echt je bent een inspiratie voor veel mensen dat jij ondanks alles nog zo positief weet te blijven. Petje af. Ik zou het niet kunnen. Ik had mezelf al lang verhangen, denk ik, haha. Maar jij niet. Bikkel hoor. Dat siert je. Maar lang verhaal kort: ik kan inderdaad zien dat je naar de kapper bent geweest.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het gaat erom wie je een compliment geeft. De inhoud maakt niets uit, die is er niet.
Het is moeilijker van het ene dorp naar het andere twee kilometer verder te verhuizen, dan te emigreren.
Ze vroegen me wel of ik hier op het dorp geaccepteerd word. Ik zei dat is een verkeerd uitgangspunt. Als je eenmaal geaccepteerd wordt, vertrouwen de mensen je hun waanideeën toe.
Met die buitenlanders die hier komen ging het veel sneller, want die zijn van nature al zo arrogant. Die vrouwen durven daar niet tegenin te gaan.
Belangrijk punt: 42-jarige … Daar is werkelijk alles mee gezegd. Niet alles in de eerste zin verklappen.

Reageer
gravatar

Als ze je accepteren gaan ze je bestelen aan de kassa. Zo was ik gisteren in de winkel. De voorlaatste keer was de langste dag zei iemand voor me. Ik zei vooral door dat geouwehoer. Ik neem nooit een bonnetje omdat te lang in de rij mijn gezondheid schaadt. Maar nu, ik had dezelfde boodschappen als de vorige keer maar net iets minder en de prijs was tien euro meer.

gravatar

Mijn beste Carrie, ben jij zelf wel zo voorzichtig dat je altijd een condoom van een betrouwbaar merk over jouw pik trekt bij jouw avontuurtjes, waarbij je doorgaans maskers en valse namen gebruikt?

gravatar

Beste Jeroen,

Bedankt voor jouw ingezonden vraag.
Ik adviseer jou om zonder al die omwegen die jij hebt bedacht, direct aan haar te vragen of na dat weekje onbeschermd samen in bed twintig jaar geleden het een jongen of een meisje is geworden. En of hij of zij weet wie zijn of haar vader is.
Ik verwacht dat zij na al die jaren die vraag verwacht.

Sterkte,
Lieve Lita van LINDA!