Alla Greeg/shutterstock.com

Man genas van lymfeklierkanker en haalt nu geld op voor malaria

De 40-jarige Herman kreeg vier jaar geleden de diagnose lymfeklierkanker. Hij overleefde de ziekte, maar het was op het nippertje. Sindsdien wijdt hij zijn leven aan het ophalen van geld voor malaria.

“Ik heb geluk gehad, maar er zijn elk jaar 600.000 mensen die sterven aan malaria”, zegt Herman. “Afschuwelijk, maar ik moet bekennen dat het voor mij altijd een ver-van-mijn-bed-show was. Nu realiseer ik me pas hoe verwoestend deze ziekte is. Omdat ik nu het geluk heb dat ik nog een tijdje door mag leven zie ik het als mijn plicht om voor hen in de bres te springen, ook omdat mijn vrouw de ziekte van Crohn heeft natuurlijk.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De minne collectebus en andere nachtmerries die door de moderne Nederlander steeds in verband gebracht worden met de kerk hebben zich miljoenvoudig daarbuiten voortgezet via de sport.

Reageer
gravatar

Ik heb nog geknokt voor de koopjes van V&D, maar dat heeft V&D niet mogen redden. Nu ren ik naar Action in de hoop dat het winkelbedrijf ook niet ten onder gaat aan de webwinkelziekte.

gravatar

Ik heb nog geknokt voor de koopjes van V&D, maar dat heeft V&D niet mogen redden. Nu ren ik regelmatig naar Action in de hoop dat het winkelbedrijf niet óók ten onder gaat aan de webwinkelziekte.

gravatar

Een verstandige vrouw laat haar man rennen voor die koopjes – al bestaat dan wel het aanzienlijke risico dat hij met verkeerde spullen thuiskomt.

gravatar

Herman denkt helemaal niet aan al die ouwetjes die elk jaar overlijden aan hitte of aan kou of aan de griep of aan uit het bed stappen! Wat ongevoelig. Typisch man, natuurlijk.

Reageer
gravatar

Liefste Corrie, het is lachen zal je vergaan als de hardloopster voor je ineens stopt, omdat zij een plaatje op WhatsApp beter wil bekijken of zelf een wil versturen.

gravatar

U bedoelt vaccinatie?
Nee-nee-nee, dat is voor den dommen!

Wist u wel dat daar allemaal chemische troep in zit?!
En dat uw kinderen daar allemaal autist van worden?!

Ik moet er niet aan dènken dat er straks allemaal autisten bij mijn kroost in de kindervang zouden zitten!!

gravatar

Het hoge oerwoudgehalte van de direct bovenstaande reactie bewijst dat die bedrieger een man is die zich als vrouw voordoet – om (vergeefs) intelligenter over te komen.

gravatar

Bakfietstrut heeft groot gelijk.

Ondanks de veelheid aan vaccinaties is autisme nog niet uitgeroeid. Daarmee is overtuigend aangetoond dat het juist de inentingen zijn die autisme veroorzaken.