Tom Goossens/shutterstock.com

Medische onderzoekers hopen kanker te genezen voor start nieuwe recordpoging Maarten van der Weijden

‘We zetten alles op alles’

Vrijdag gaat Maarten van der Weijden een nieuwe recordpoging doen met zijn Elfstedenzwemtocht. De zwemmer wil hiermee zoveel mogelijk geld voor kankeronderzoek ophalen. Medische onderzoekers zetten nu alles op alles op voor die tijd het medicijn tegen kanker te vinden.

Willem Frederik, oncoloog van het VU, zegt een uiterste poging te doen om het halen. “Ik werk al twintig jaar aan mogelijke genezingen voor kanker en we zijn al heel ver, als we nu een tandje bijzetten kunnen we veel leed voorkomen. En die vreselijke ziekte genezen.”

Frederik: “We kijken bijvoorbeeld naar nieuwe vormen van immuuntherapie en nanarobots. We denken dat we een doorbraak kunnen forceren voordat Hart van Nederland morgenochtend klaar staat aan de oever van Leeuwarden.”

 

 

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hoe het ook zij; Maarten van der Weijden hoort er bij. Het gaat allemaal wel op zijn elf-en-dertigst, maar dat kan ook niet anders. Nederlandse land- en tuinbouwers gebruiken nu eenmaal toxische gifstoffen van Bayer en Monsanto (o.a. Dieldrin en Round Up) dus elke door-gezwommen sloot kan de laatste zijn. Er leven ook geen andere vis- en levenssoorten meer, dan alleen nog de Geep en Kwiebes (subsoort van de hybride LTO/CDA-VVD parasiet)

Reageer