omroep Brabant/YT.com

Oranje Leeuwinnen willen als volwaardige sporters behandeld worden zonder kritiek

'Serieus als het kan, gezellig als het moet'

De Oranje Leeuwinnen zijn blij dat er niet meer op kinderachtige wijze over ze gesproken wordt. Toch gaat die serieuze benadering hier en daar te ver: er is inmiddels zelfs sprake van kritiek.

“We willen als volwaardige sporters worden behandeld”, legt middenvelder Daniëlle van de Donk uit. “Maar de hosanna-stemming moet natuurlijk wel blijven. Als wij geweldig gespeeld hebben, verwacht ik daar een serieuze analyse van. Als het minder was, wil ik horen dat het vrouwenvoetbal nog in opbouw is. Serieus als het kan, gezellig als het moet.”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Een belangrijk punt op onze agenda is nog steeds de gelijkwaardigheid van vrouwen in de sport. Wij hebben al veel bereikt met het genderneutrale toilet. Normaal moet de plas speciaal op de juiste plaats gericht worden. Wat nu het geval is, is dat vrouwen even ver kunnen komen als mannen.

Reageer
gravatar

en straks moeten we ze ook nog zien als vrouw. Ik weet het niet hoor, maar sommige van die voetbalvrouwen zien er erg mannelijk uit!

Reageer
gravatar

Mies aardig om te weten is dat de goudprijs momenteel staat op € 1.197,60 per troy ounce. (Dat is ca. € 38.512,39 per kilo, red.) Toch mooi meegenomen voor jullie.

gravatar

Laat mij daar in voorzien. Dameskorfbal is gezellig omdat het kan en nooit serieus als het moet. Tip ter verbetering van deze potentieel interessante sport: zet er een paar mannen tussen, liefst met strakke sportbroekjes.

gravatar

Een oranje (?) leeuwin, als zo’n beest zou bestaan, vergelijken met een jongedame met een oranje hemd is bij de wilde beesten af, ondanks dat ze er goed uitziet.

Reageer
gravatar

Sterker nog: zo’n beest bestaat wel degelijk, ING kweekt ze, aan de lopende band. In Erlenmeyers en Petri-schaaltjes op de afdeling PR.

gravatar

Dit komt door het foutieve spatiegebruik. Het zijn “Oranjeleeuwinnen”. Oranje leeuwinnen hebben ze, zoals Outsider terecht hierboven opmerkt, bij de ING.