NOS/YT.com

Kabinet gaat ‘minister’ van Gehandicaptenzaken ‘erg serieus’ nemen

Maandagavond werd Rick Brink bij een tv-programma van de KRO-NCRV verkozen tot eerste ‘minister’ van Gehandicaptenzaken. Hij werd gekozen uit een groep met vijf andere ‘verkiesbaren’. De ‘uitverkorene’ zal gaan ‘lobbyen’ voor de groep, nieuwe ideeën ‘lanceren’ en ‘goede’ plannen ‘uitvoeren’. Het kabinet zegt ‘blij’ te zijn met deze ‘toevoeging’ aan hun team: ‘We gaan hem ‘erg serieus’ nemen.’

Premier Mark Rutte: “Het is voor ons ‘ontzettend’ belangrijk dat ‘minister’ Brink erbij is. Hij is van alle kandidaten de terechte winnaar van de ‘ministerspost’. Wat ons betreft is hij vanaf nu een vast ‘onderdeel’ van ons kabinet. Stom eigenlijk, dat we er nooit zelf aan hebben gedacht: een ‘minister’ van Gehandicaptenzaken.”

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (CDA) vindt het goed dat Brink een deel van zijn portefeuille ‘overneemt’. Hij overhandigde bij het televisieprogramma waar Rick Brink werd ‘verkozen’ meteen een tas vol ‘werk’ aan de ‘minister’.“Het is veel ‘werk’, dus hij zal het ‘druk’ krijgen. Maar ik heb er alle ‘vertrouwen’ in. Dus we kijken enorm uit naar Ricks ‘ideeën’ en de ‘uitvoering’ ervan.”

Dinsdag was meteen de eerste ‘werkdag’ van de ‘minister’. ‘Gezeten’ in zijn ‘kantoor’ kreeg hij direct een paar ‘belangrijke’ telefoontjes van echte ‘collega’s’. In de middag hebben zij hem ‘uitgenodigd’ om samen met hen de lunch te gebruiken en hem een ‘rondleiding’ te geven. Daarna is hij de rest van de dag ‘bezig’ geweest met het ‘beantwoorden’ van ‘Kamervragen’.

De komende maanden zal Brink met zijn ‘staatssecretaris’ gaan werken aan een ‘onderzoek’ naar de stand van zaken in zijn ‘portefeuille’. De conclusie mag hij ‘presenteren’ aan de andere leden van ‘zijn’ kabinet, die er speciaal een ochtend voor ‘vrijmaken’.

 

Altijd, overal afgeleid van wat je eigenlijk moet doen via de Speld app. Download ‘m hier voor iOs en hier voor Android


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dat ze iemand met een lichamelijke beperking hebben aangesteld als ‘minister’ van Gehandicaptenzaken wilt niet zeggen dat het ten goede komt voor mensen met een beperking.

Wat mij nog bij staat is hoe ‘mankepoot’ Jetta Klijnsma (PvdA) destijds als staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de sociale werkplaatsen de nek heeft omgedraaid.

Duizenden mensen met een beperking zitten nu werkeloos thuis. 🤬🤬🤬

Corrie.

Reageer
gravatar

Bij ons theekransje vonden wij jouw reactie ietwat kort door de bocht, maar een feit is dat de socialisten destijds teveel hun oren te luister hebben gelegd bij de meneer Rutte. De arbeiderspartij heeft daarvoor flink straf gekregen bij de verkiezingen. De socialisten denken er nu geheel anders over.

gravatar

De oproep van De Speld impliceert (“overal”) dat u tijdens deelname aan het verkeer afgeleid zal worden door hun speeltje. Ik raad u dat ten zeerste aan als u onder mijn departement wilt gaan vallen.

Reageer
gravatar

Ik wil liever helemaal niet “vallen”.
Straks beland ik nog in een “rolstoel”.

Al moet je daar natuurlijk wel goed voor “mikken”, of een hoop “geluk bij een ongeluk” hebben.

gravatar

Nee hoor Benny, dat is onze minister van handjes schudden, lintjes doorknippen, pootjes zetten en schatkist leger maken (Min. v. HLPS, red.)