thelefty/shutterstock.com

Rechtszaak tegen Platini toegewezen aan Qatar

‘Het wordt een geweldige show’

Qatar heeft de organisatie van de rechtszaak tegen Michel Platini binnengesleept. De voormalig topman van de UEFA werd dinsdag in Frankrijk gearresteerd op verdenking van corruptie. De Franse justitie heeft het proces nu toegewezen aan het steenrijke Golfstaatje.

“Voor Qatar is dit echt een heel groot evenement”, jubelt minister van Justitie Al Mohannadi. “Wij zullen de wereld laten zien dat wij in staat zijn een spectaculaire rechtszaak neer te zetten. Het wordt een geweldige show.”

Critici plaatsen echter hun vraagtekens bij de keuze voor Qatar. Zij benadrukken dat het daar in de zomer veel te warm is voor een juridische strijd. Ook mensenrechtenactivisten maken zich zorgen: voor de bouw van de hypermoderne rechtbank zouden onderbetaalde gastarbeiders worden ingezet.

 

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het voetbal leeft zeer in de harten van de inwoners het Midden-Oosten. Ik denk dat een WK in deze regio een succes wordt en het voetbal aldaar nog meer promoot.

Ik roep dan ook de bestuurders van de lokale voetbalbonden op om een bid te overleggen voor de organisatie van het WK in 2030 of 2034.

Oman komt onmiddellijk op als een mooie locatie voor het grootste sportevenement ter wereld. Ik wee zeker dat hun kundige bestuurders een dergelijk avontuur tot een goed einde zullen brengen. Misschien dat een duo-organisatie met Qatar, dat een grote ervaring heeft met het organiseren van grote (sport)evenementen en een goede sportinfrastructuur kent, een optie is?

Mijn steun heeft u!

P.S. Weet dat mijn goede vriend Michel Platini met een groot voetbalverleden een goede keus is als promotor van een voetbaltoernooi van een dergelijke omvang.

Reageer
gravatar

Oh, gekkie die ik ben!
Ik was helemaal in de war.

Sjeiks uit Qatar, komt u even mijn tank volgooien?
Het is die blauwe DAF, vlakbij de hoek.

Als u nog Douwe-Egberts-punten overheeft,
doet u maar in de brievenbus, in een envelop.
Ik ben er al bijna voor een mok!

gravatar

Voordeel is dan weer wel dat hij onthoofd of gevierendeeld wordt bij veroordeling.

Maar het zal er wel niet van komen. Het schijnt dat hij een zwaar gevulde aktetas vooruit gestuurd heeft.
‘Dossiers’, aldus meneer Platini.

Reageer