Monkey Business Images/shutterstock.com

Man (34) speelde als kind nooit buiten en nu is hij heel slecht in verstoppertje

‘Ik ben mijn hele leven gezien’

De 34-jarige John Voorschoten heeft er nog dagelijks last van. Als kind speelde hij nooit buiten, en nu is hij heel slecht in verstoppertje. Dit belemmert hem niet alleen in zijn persoonlijke leven, maar ook bij zijn werk als schadebehandelaar.

Zijn kinderen van school halen is er al jaren niet bij. “Het is te vaak voorgekomen dat er een paar klasgenootjes verstoppertje speelden op het schoolplein. Als ik ‘drie, twee, één, ik kom’ hoor komt het allemaal terug. De vernedering, de onmacht. Het onbegrip. Dan wordt alles wazig en wil je nog maar één ding: je hoofd tussen je knieën stoppen en heel hard huilen.”

Naast de trauma’s op het schoolplein vindt Voorschoten het vaak lastig om als schadebehandelaar professioneel te blijven. “Ik heb die speelse kant van mezelf nooit kunnen ontwikkelen. Het overkomt mij regelmatig dat ik langs een print- kopieercombinatie loop en denk: zou ik mij hierachter kunnen verstoppen? Ik heb geen idee. Dat soort instincten heb ik niet. Als mijn collega’s me maar niet uitdagen voor een spelletje verstoppen, denk ik dan. Met die angsten sta ik elke dag op.”

Voorschoten drukt het ouders dan ook op het hart om hun kinderen regelmatig buiten te laten spelen. Wat hem is overkomen gunt hij geen enkel kind. “Ik ben mijn hele leven gezien.”

 

Altijd, overal afgeleid van wat je eigenlijk moet doen via de Speld app. Download ‘m hier voor iOs en hier voor Android


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Misschien goed om even te vertalen: Wanneer men “gezien”, is, bedoeld de vlaming dat men “de sjaak” is, zeg maar. Zodoende moet ik wel vermoeden dat dit verhaal van origine Vlaams is. U bent gezien heren!

Reageer
gravatar

Hoe is John aan “zijn” kinderen gekomen? Hij kan niet verder gaan als zijn vrouw roept: “Nog drie, twee, een, ik kom!” Hmmmm …..

Reageer
gravatar

Een applicatie van De Speld voor mijn mobieltje? Ik kijk wel uit en dat laatste deed onlangs een automobilist die op zijn apparaatje een reactie op De Speld aan het schrijven was, juist niet. Hij had het zelfs niet door, zodat ik met de brokken bleef zitten.
Helaas is de identiteit van de doorrijder onbekend, zoals alle reageerders van De Speld, behalve de heer Steeds natuurlijk..

Reageer