Shutterstock : Aija Lehtonen

Twijfelende menigte viert finaleplaats Nations League

‘Ik weet nog niet precies hoe blij ik hiermee moet zijn’

Na de zwaarbevochten overwinning op Engeland heeft het Nederlands elftal de finale van de Nations League bereikt. In afwachting van de wedstrijd verzamelen zich nu door heel Nederland twijfelende menigtes.

Toen Mariëtte (32) er afgelopen donderdag ‘s middag achter kwam dat het Nederlands elftal die avond zou spelen, had ze direct zenuwen. “Het was superspannend. Bij die eigen goal van Walker sprong iedereen op en we riepen: ‘Jee? Is dit too much? Dit is bijzonder, toch?’” Vanavond blijft ze daarom maar voor de zekerheid in de buurt van een plein. “Als we winnen gaan we misschien wel even feesten, toch? Of niet? Weet niet.”

“Ik weet nog niet precies hoe blij ik hiermee moet zijn”, geeft de 26-jarige Wijnand toe. Op donderdag ging hij een paar minuten na het eindsignaal de straat op om samen met andere Oranjefans te aarzelen. “Niemand wist eigenlijk wat je nou precies wint als je de Nations League wint. Natuurlijk mooi dat we Duitsland, Frankrijk en Engeland hebben uitgeschakeld, maar je gaat toch ook weer niet een meter bier bestellen. Of wel? Nou ja. Zou toch wel leuk zijn als we winnen vanavond.”

Op het Leidseplein in Amsterdam staat een man met een oranje hoedje in zijn hand. “Ik twijfel nog of ik hem ga opzetten. Misschien als we winnen.”

De KNVB weet nog niet precies of ze een rondvaart gaan organiseren na een eventuele zege, vertelt directeur Eric Gudde. “Misschien een klein bootje? Kort rondje varen? Maar misschien gaan we ook wel bowlen en daarna pannenkoeken eten. We weten nog niet precies of die een wereldprestatie is of niet.”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dit jaar is Amsterdam landskampioen geworden en ze hebben ook nog eens de Europese Kampioenenbeker gewonnen. En wat kon men daarvan lezen in De Speld, waarvan de redactie nogal Amsterdams is? Niets, helemaal niets.
In Vrouwenhockey is de redactie namelijk in het geheel niet geïnteresseerd, zelfs niet als de Nederlandse dames keer op keer Europees en Wereldkampioen worden.
Foei!

Reageer
gravatar

Nogal logisch. Vrouwen kunnen hockeysticks maar op één manier nuttig gebruiken: als ze er hun echtgenoten en broers mee tegen de schenen slaan.

gravatar

Dat is pertinent niet waar.

Onlangs op 20 augustus 2016 schreef Jaap van de Venis in De Speld over de historische gebeurtenis dat Nederland op de Olympische Spelen voor het eerst een medaille zonder gouden randje wonnen.

Zijn volledig gouden medailles te begrotelijk geworden voor de IOC?