Pressmaster / Shutterstock

Sjoerd heeft railcatering geregeld voor zijn verjaardagsfeestje

‘Iemand een natje of een droogje?’

Sjoerd is dertig geworden, en dat mag best gevierd worden. Het mag de gasten van zijn verjaardagsfeestje in feestzaal de Gulzige Griet dan ook nergens aan ontbreken. Daarom heeft Sjoerd gezorgd voor railcatering.

“Er is railcatering aanwezig bij dit feest”, klinkt het uit de intercom. Het feest is begonnen. Twaalf spontane jongens en meiden lopen rond met een hangbak en een rugzak vol heerlijke koude en warme dranken, diverse soorten snacks, zoals Pringles en Snickers en natuurlijk powerbanks. “Had u een lekker natje of een droogje gelust?”, vragen ze vriendelijk aan de aanwezige feestgangers die netjes in twee rijen met een gangpad ertussen staan opgesteld.

Er wordt gulzig gegeten en gedronken van de versnaperingen. “Helaas zijn de biertjes op, maar ik heb nog wel een heerlijke Twix in de aanbieding?”, klinkt het al om tien uur.
Af en toe wordt de muziek en het gezellige geroezemoes onderbroken om ook aan late gasten mee te delen dat er railcatering aanwezig is. Naarmate het nog later wordt proberen de cateraars wanhopig van hun bifiworstjes af te komen. Helaas lukt dit niet bij iedereen meer. Het is elf uur, de shift zit erop. Maar morgen staan de railcateraars weer gewoon voor de feestgangers klaar. In de trein naar Amersfoort.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik wil Jaap van de Venis en Jan van Tienen niet bekritiseren, maar er is toch één minimaal klein, maar belangrijk dingetje dat nodig is om hun artikel te kunnen begrijpen. Wat is in godsnaam railcatering? (Het antwoord mag ook in iemand anders naam.)

Reageer