amadeustx/Shutterstock.com

Anonieme president van de Verenigde Staten: ‘Ik ben onderdeel van het verzet tegen John Bolton’

De Speld neemt de ongebruikelijke stap om een anoniem opiniestuk te publiceren. We doen dat op uitdrukkelijk verzoek van de schrijver, die als president in het Witte Huis werkt. Het onthullen van zijn identiteit zou zijn reputatie in gevaar brengen. We publiceren het stuk anoniem omdat dit volgens ons de enige manier is om dit belangrijke perspectief aan onze lezers over te brengen.

Nationaal Veiligheidsadviseur John Bolton wordt op de proef gesteld op een manier die geen enkele medewerker van mijn regering ooit heeft meegemaakt. Dat komt niet alleen doordat mijn regering diep verdeeld is over zijn plan om Iran aan te vallen. Het komt ook – en dat lijkt hij niet helemaal te begrijpen – doordat er een lid is van de regering dat hem actief tegenwerkt en zijn slechtste plannen probeert te dwarsbomen.

Ik kan het weten. Ik ben die man.

Voor alle duidelijkheid: ik ben geen slappe, linkse pacifist die het goed doet in halfzachte praatprogramma’s van fake news media als CNN. Ik wil dat mijn regering slaagt en dat Amerika weer groot wordt.

Ik vind echter dat mijn eerste plicht die aan mijn ego is. En dat de Nationaal Veiligheidsadviseur met betrekking tot Iran handelt op een manier die weleens slecht zou kunnen zijn voor mijn reputatie.

Daarom heb ik gezworen dat ik alles zal doen om mijn eigen positie veilig te stellen.

De kern van het probleem is dat Bolton eigenwijs is. Iedereen die met hem werkt, weet dat hij een heel sterke mening heeft en naar niemand luistert. Zelfs niet naar mij, de president.

Hoewel hij benoemd is als Nationaal Veiligheidsadviseur, heeft hij weinig affiniteit met veiligheid. In het beste geval gelooft hij oprecht dat een oorlog met Iran ons land veiliger maakt. In het slechtste geval is hij een gevaarlijke gek.

Begrijp me niet verkeerd. Er zijn lichtpuntjes die over het hoofd worden gezien. John Bolton is een functionaris in de beste regering die Amerika ooit heeft gehad. Maar dat succes heeft hij behaald ondanks en niet dankzij zijn intense wens om een potentiële kernmacht aan te vallen.

Boltons gedrag zou nog verontrustender zijn als er binnen het Witte Huis niet een onbezongen held rondliep. Een man die door de media is weggezet als een schurk. Terwijl hij er op Twitter alles aan doet om de slechte besluiten van Bolton te verhinderen.

Er is binnen de regering een luidruchtig verzet gaande van een man die ervoor kiest zichzelf op de eerste plaats te zetten. Een man die dit keer zowaar de verstandigste is. Wie had dat kunnen denken.

De schrijver is president in de regering-Trump.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Donald, ik en mijn vriend Konstantin wachten al een uur op je in de tuin van Russische consulaat om te gaan golven. Nu ophouden over John! ik laat je straks door Vladimir met zijn dienstauto ophalen. Tot zo.

Reageer
gravatar

Zeg maar besmuikt: het Militair Industrieel Complex. Maar alleen in kleine kring, denk maar even aan Ike Eisenhower, die waarschuwde daar al voor in de jaren ’50 en je weet hoe het met hem is afgelopen. Daarentegen heeft in Nederland ene Victor Baarn daar toch een aardige stuiver mee opgehaald

gravatar

Ik sprak net wat Spanjaarden, die zien alles in termen van Franco en katholicisme/religie.
Het is net als die Joodse man die ik tegenkwam uit Duitsland, je kan niet tegen zo iemand zeggen dat het wel meevalt.

gravatar

Mensen zijn altijd erg geïnteresseerd 10 jaar later, als je het tien jaar van te voren doet zullen ze je 10 jaar tegenwerken. Ze houden van de geschiedenis.

gravatar

Hoe ik opgroeide in Nederland, had ik niet zozeer last van de gelovigen of de tegenstanders ervan, maar van degenen die hierin zo rechtlijnig zijn dat ze nergens in geloven en nooit eens met het spel meedoen. De betweters. Honderd procent waarheid of onwaarheid bestaat niet, dat is enkel voor fundamentalisten en fanatici. Mensen die je tegenwerken zijn altijd weer degenen die zich in hun rechtlijnigheid niet jouw omstandigheden of context kunnen inbeelden; vanuit hun moraal worden ze fascist zonder dat iemand er een opmerking over heeft. Alleen complimenten. NSB’ers waren ook vaak erg dom volk, van het niveau dat nauwelijks kon lezen of schrijven. In plaats van fascisme bestrijden zou je het misschien beter kunnen uitleggen in het hier en nu.

gravatar

Iedereen gelooft in een systeem dat van bovenop opgelegd kan worden en zo luisteren ze naar elkaar; daarin zijn ze spreekwoordelijk NSB.

gravatar

Zogenaamde “de heer Viesman”

^^

Het is niet de bedoeling dat u uzelf voor een ander uitgeeft, meneer de redacteur.

gravatar

Inderdaad Plien, die redacteur noemt weer eens ten onrechte mijn nobele naam. Zou hij in complotten geloven? Dan heb ik goed nieuws voor hem: De volgende Bilderbergconferentie is vandaag in Montreux begonnen.