Sergey Furtaev/shutterstock.com

VU-tentamens vanwege OV-staking verplaatst naar goedkope vakantiebestemmingen

‘De piloten staken niet’

Ondanks de OV-stakingen gaan de tentamens op de VU gewoon door. De VU-directie heeft namelijk een manier gevonden om ervoor te zorgen dat iedereen aanwezig kan zijn. “Schiphol is morgen gewoon bereikbaar, en de piloten staken niet. We hebben daarom besloten alle tentamens te verplaatsen naar goedkope vakantiebestemmingen.”

Er rijden morgen treinen naar Schiphol”, aldus de woordvoerder van de VU. “En we hebben in Girona en Krakòw en Antalya een paar gymzalen gevonden. Plus: er zitten daar overal oude mensen op straat. Er zijn er vast wel een aantal die voor ons een paar uur potloden willen uitdelen en surveilleren.”

Derdejaars studenten communicatiewetenschap zijn spekkopers. Hun tentamen beschrijvende en inferentiële statistiek is in het Hof van Holland op Chersonissos. Minder geluk hebben tweedejaars rechtenstudenten. Zij hebben om 21h tentamen in Dnjepropetrovsk en moeten de volgende dag om 9h weer terug zijn in Amsterdam voor een volgende tentamen. De VU rekent erop dat iedereen gewoon aanwezig is bij beide tentamens.

De reiskosten zijn voor eigen rekening.

 

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *