Wikimedia

Wegwerkzaamheden hinderen F1-verkeer Monaco

Coureurs moeten rekening houden met langere rondetijd

Formule 1-coureurs die deelnemen aan de Grand Prix van Monaco dienen dit weekend rekening te houden met wegwerkzaamheden op het circuit. De Monegaskische autoriteiten waarschuwen dat de vertraging op kan lopen tot een halve minuut per rondje.

De werkzaamheden vinden plaats tussen bocht 1 en 4, waardoor de coureurs zullen worden omgeleid tussen Sainte Devote en het beroemde Casino.

Max Verstappen kijkt na de eerste trainingsrondjes met gemengde gevoelens terug op de omleiding: “De straatjes die erbij komen zijn leuk en hebben zo’n typische Franse sfeer. Maar het is er ook knetterdruk en er staan overal stoplichten en zebrapaden. Het is stapvoets rijden dus eventjes de wagen langs Vettel en Hamilton knallen zit er niet in.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik raad aan om autoraces voortaan met skelters te houden. Dat is beter voor het milieu en de gezondheid, niet lawaaierig, minder gevaarlijk, sportiever, goedkoper en met een grote kans om opgenomen te worden bij de Olympische Spelen. Alle reden dus om over te stappen op trapauto’s.

Reageer