VARA

Pauw: ‘Het is onze democratische plicht om goedkope campagnestrategieën het grootste podium te geven’

Het programma Pauw heeft hard teruggeslagen op de kritiek die het krijgt voor het organiseren van het debat tussen premier Rutte en Thierry Baudet.

In een verklaring zegt Pauw: “We geven volstrekt onpartijdig twee onverkiesbare politici aan dezelfde kant van het politieke spectrum een podium. Het is onze democratische plicht om de goedkope campagnestrategie om er een tweestrijd van te maken zo een extra podium te geven. Dan hadden andere partijen maar wat opzichtig opportunistische video’s op sociale media moeten zetten.”

“Inhoudelijk gaan we het vooral hebben over een Nexit. Ook al is dat geenszins aan de orde deze verkiezingen. Op de vooravond voor de verkiezingen wil je boven alles een pakkend debat, ook al is het niet relevant voor tweederde van het electoraat.”

“Als mensen per se naar een debat tussen de lijsttrekkers willen kijken dan kan dat gewoon op NPO1. Hoe heet het ook alweer? Nederland beslist? Iets met Dionne Stax in ieder geval. Ja, sorry, maar dat gaat ergens over. Boring.”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

He Jeiroeneipoen! Âhwe rukkâh! Gèle graaieâh! Wippende ONDÂHDaan! Misschien ken je auk is met Sophie int Geld gaan rampetampe! Heilaas is dat een beitje tweiderangs ze ken nie zau goed met haah kontje wiebele en al heilemaal nie zau lekkâh graaie as mèn lekkâh wipkip Hare Kaunekluke Breidspleit Max. En zellef ben je auk wel een beitje snui vedient een achste van wat mèn dochtâh an zakgeld krèg! Doe as Matthis graai meâh! Hullie zegge dajje ut vedient. Of wil Frats Timmerreflats wel een beitje lappe as jenem van achtere neim?

gravatar

Helaas ligt deze satire wel erg dichtbij de waarheid. Alles voor de kijkcijfers. @BNNVARA Hoezo linkse wortels van de #VARA? Luister en huiver ook bij de kritiekloze analyse van een VVD-spindokter en @JoostVullings bij @EenVandaag op @NPORadio1 (15.30 uur).

Reageer
gravatar

Klopt, dit is een veelgebruikte uitspraak, in diverse variaties. Daar wou ik er dus een aan toevoegen.

gravatar

Een goede stap, laten we gezamenlijk het podium voor linkse tranen terugdringen! Verheug me nu al op de strijd tussen de Lavendelkoning en vader Mark.

Reageer
gravatar

Als Corrie haar geliefde Leider klare taal wil horen spreken heeft ze altijd YouTube tot heur beschikking staan. Daar wordt Hij tenminste niet onderbroken door snob MarkR en patjepeeër ThierryB.