YouTube - NOS Sport

Als Kiki Bertens Roland Garros wint, kan Raemon Sluiter dan weer Coach van het Jaar worden?

Experts vinden dat tennis serieus genomen moet worden

Gaat het hem weer lukken? Gaat Raemon Sluiter dit jaar voor de tweede keer op rij Coach van het Jaar worden? Als Kiki Bertens Roland Garros wint, dan kan hij het zomaar flikken, denken kenners.

Vorig jaar moest Sluiter de prijs nog delen met schaatscoach Jac Orie. Totaal ten onrechte, vindt tenniscommentator Marcella Mesker: “Tennis is ook bij de vrouwen een wereldsport, in tegenstelling tot schaatsen of wielrennen. Het is alsof Nederland niet beseft wat voor wereldprestatie Raymond Sluiter levert door Kiki Bertens zo te laten tennissen.”

Ook analist John van Lottum vindt dat we niet om Raemon Sluiter heen kunnen als zijn pupil het grootste graveltoernooi ter wereld wint: “Dat zou een geweldige prestatie zijn. Hoe lang geleden is het dat een coach zijn pupil naar de finale van een Grand Slam loodste? Dat is anno 2019 toch haast ondenkbaar in Nederland?”

Bondscoach Jan Siemerink sluit zich daarbij aan: “We kijken hier altijd naar het schaatsen, wielrennen turnen en dat soort sporten. En natuurlijk, de coaches van Mathieu van der Poel, Marit Bouwmeester en Max Verstappen doen het ook goed, maar als Kiki dit flikt, dan is dat een ongekende prestatie van Raemon. Maar laten we niet te vroeg juichen, als Kiki het verneukt, dan grijpt hij alsnog naast de prijs die hij verdient.”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Isle de lange wordt coach van het jaar omdat zij iets voor elkaar kreeg wat al 44 jaar niet gelukt was en Duncan kampioen maakte

Reageer
gravatar

Iemand, kom op zeg.
Ilse DeLange is 42 geworden deze maand. Hoe kan het dan dat zij 44 jaar lang als begeleider niets voor elkaar heeft gekregen?

gravatar

Het is heel verklaarbaar hoe dat in 2014 misging: dat Ilse-meisje moest zonodig óók op het podium staan samen met de hoofdpersoon meneer Waelon!

Zij kende duidelijk haar plaats niet, en dat kostte Onze Natie de hoofdprijs!!

Vandaag echter bejubelen wij de terugkeer van onze Godenzoon Laurens. Als Herakles na het verrichtten van zijn glorieus 12 werken!!