Bron Avro-Tros

Eurovisiesongfestival voor het eerst sinds 1975 geen vriendjespolitiek

'Eindelijk is het weer leuk om te kijken'

Voor de eerste keer in 44 jaar is er bij het Eurovisiesongfestival geen sprake van vriendjespolitiek. Die conclusie trekken Nederlanders na de overwinning van Duncan Laurence in Tel Aviv.

“Eindelijk is het weer leuk om te kijken”, zegt Marscha de Lier uit Ulvenhout. “Jarenlang zag je dat de kwaliteit van het nummer er niet toe deed. Bevriende landen stemden op elkaar, het was sinds de overwinning van Teach-in allemaal politiek. Fijn dat die trend nu gekeerd is.”

Ook commentator Cornald Maas keek regelmatig knarsetandend naar de puntentelling. “Dan zie je Letland 12 punten geven aan een intieme Portugese fado en dan denk je: ja hè hè, natúúrlijk geeft Letland 12 punten aan Portugal. Door dat soort dingen verliest het festival zijn geloofwaardigheid.”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Gelukkig kreeg de nep-Johnny Rotten uit IJsland nog een stoot publiekspunten zodat goed oude tijden toch bijna herleefden! Denk aan de fameuze ‘Lordi’ uit Finland die met hun kots-lelijke zombieversie van Kiss toch maar mooi wisten te winnen in 2006.

Iets zei mij dat die punten vooral uit oost Europa kwamen. Daar zal dit nog wel helemaal nieuw en de bom zijn geweest.

Reageer
gravatar

STRIKT VERTROUWELIJK

Beste Wopke,

Tussen ons gezegd en gezwegen, dus mondje dicht.

Dat winnen van zo’n liedjeswedstrijd gaat ons land volgend jaar minimaal dertig miljoen euro’s voor de organisatie kosten. Dat gaan we voor zoiets niet doneren aan de publieke omroep. Je begrijpt wel dat ik zo gek niet ben.

Maar dat ga ik natuurlijk niet zeggen in het openbaar dat zou mijn partij veel stemmen kosten bij de aanstaande Europese verkiezingen. Laat ik maar doen of ik enthousiast ben.

Groeten van Mark

Uitgelekte e-mail van Rutte aan de minister van Financiën.

Reageer
gravatar

Hier zit het Chinese overheidsbedrijf Huawei zonder meer achter. Of het is nepnieuws of ze hebben ingebroken op de pc van de heer Rutte.

gravatar

IJsland heeft duidelijk laten zien met hun lied, performance en schandalige actie, door de Palestijnse vlag te laten zien, wat voor 🐷 ‘mensen’ 🐷 het zijn die antisemitisch zijn.

Shalom voor Israël. Jullie zijn toppie!

Corrie.

gravatar

Zoals de leider van de Ku Klux Klan zei: er zijn alleen nog blanken met blond haar en blauwe ogen in IJsland. Ze zijn daar gelijk begonnen dat recht te zetten.

gravatar

Ze hebben gelijk een heel stel Afrikanen geïmporteerd.
Het is een feit dat de hele antiracisme-beweging hangt op vrouwen met blond haar en blauwe ogen.

gravatar

De sleutel tot iedere moderator.
In de VS zijn ze ook het meest tegen een groen beleid. Ze hebben daar immers de Green Card.