PHTGRPHER_EVERYDAY/shutterstock.com

Johan Vriezema geeft op in Giropool

'Ik had meer verwacht van deze ronde'

Nederland is weer een deelnemer armer in de pool van de Giro d’Italia. Johan Vriezema is niet meer van start gegaan in de negende etappe, een individuele tijdrit. De 48-jarige wielerfan heeft naar eigen zeggen niets meer te winnen.

Helemaal als een verrassing komt de opgave niet. Vriezema ging in de tweede etappe naar Fucecchio al hard op zijn bek, waardoor hij al vroeg in de ronde op achterstand raakte. Vriezema: “Ja, vanaf dat moment loop je achter de feiten aan. Je doet eigenlijk iedere etappe tegen beter weten in weer mee, maar je weet dat het zinloos is. Ik had veel meer verwacht van deze ronde.”

Na de tweede etappe kreeg Vriezema veelvuldig met pech te kampen, waardoor hij zijn gezicht nooit aan kop van de pool kon laten zien. Maar hij geeft de moed niet op: “Ik ben teleurgesteld, maar ga nu even alles op een rijtje zetten en me in alle rust voorbereiden op de Tourpool.”

 

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *