NOS/YT

Nachtmerriescenario: land maakt statement tegen Israël en wint daardoor het Songfestival

Duncan Laurence is volgens bookmakers de grote favoriet om het Songfestival te winnen. Toch kan het nog misgaan voor onze landgenoot. Zo zou een ander land bijvoorbeeld een statement kunnen maken tegen Israël, en daardoor zoveel sympathie genereren dat het overal de twaalf punten wegkaapt van onze Duncan. Een nachtmerriescenario.

“Natuurlijk staan we er heel goed voor, maar stel dat Estland ineens besluit een minuut de instrumenten weg te leggen om stil te staan bij de bezetting van de Westelijke Jordaanoever”, zegt Cornald Maas. “Dat zou desastreus zijn. In Europa wonen heel veel mensen die een statement tegen de agressieve uitbreidingspolitiek van Israël zouden steunen. Daar kun je gewoon niet tegenop, ook al zing je veel mooier. Het is eigenlijk valsspelen.”

Ook Jan Smit maakt zich zorgen: “Jarenlang hebben we allemaal kutartiesten richting Europa gestuurd. Sieneke, de 3J’s, Waylon, Treble. Dan hebben we eens een gedoodverfde favoriet, worden we verslagen door iemand met ruggengraat. Ik slaap er niet van. Het zou het ergste zijn dat ik ooit heb meegemaakt in mijn leven.”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

gravatar

In het oude deel van de Bijbel heet god Jahweh. Die gewetenloze, wraakzuchtige en stikjaloerse wolkenbewoner heeft vooral belendende volkeren, maar ook veel eigen volk laten vermoorden.

Mijn vermoorde man Steve had enkele jaren geleden een maand vrijgemaakt om de onschuldige slachtoffers te tellen. Hij kwam precies op 2.227.365 mannen, vrouwen en kinderen. Daarin is niet het gigantische aantal mensen en dieren meegeteld van de genocide genaamd Zondvloed, want daarover ontbreken in de Bijbel de cijfers.

Hoeveel mensen in de moderne tijd Jahweh rondom en in Israël heeft laten liquideren, is nog onbekend.

gravatar

Even een vraagje. Mogen leefruimtezoekende zionisten Palestijnse gebieden inpikken, omdat ongeveer zes miljoen joden door Lebensraumzoekende nazi’s zijn vermoord?

Zo ja, dan mogen miljoenen homoseksuelen, Sinti en Roma, communisten, gehandicapten, geesteszieken, politieke tegenstanders van (neo)nazi’s, vrijmetselaars, Jehova’s getuigen, Esperantisten en Slavische volkeren ook leefruimte voor zichzelf opeisen ten koste van anderen.

gravatar

Dat klopt inderdaad. Alle onzin dat eindeloos wordt herhaald, wordt immers op den duur geloofd. Dat hebben ultra-rechtsen van predikers en fascisten geleerd.

gravatar

Meneer Steeds begint dement te worden, Niet ongewoon op zijn hoge leeftijd. Ik corrigeer in opdracht van de redactie zijn voorgaande reactie.

De heer Steeds: “In de vijf jaren dat de Jakobijnen onder de gezamenlijke leiding stonden van Maximilien (de Robespierre, red.) en mij hebben wij helaas maar weinigen kunnen indoctrineren.

gravatar

Ik dacht meer aan een leuk liedje over hoe Israëlische soldaten een stuk land stelen van een Palestijnse boer, daarna zijn kinderen doodschieten omdat ze met een katapult geschoten zouden hebben en daarna iedereen die daar iets van zegt tot antisemiet verklaren.

• Reageer
gravatar

Likoed, jullie zijn de traditionele heldhaftige Bijbelse represailles vergeten. De huizen van de ouders van kwajongens met katapults en hun buren in een wijde omtrek wordt “terecht” met de grond gelijk gemaakt.

Dat zal ze leren de terroristjes.

Een bijkomend voordeel is dat grond vrijkomt voor een nieuwe zionistische nederzetting.

gravatar

Ik maak een statement tegen Israël door niet naar het songfestival te kijken.
Nou heb ik helaas al minimaal 20 jaar dit mooie festival niet meer gekeken, omdat er altijd wel iets is waartegen ik een statement wil maken.
Vorig jaar bijvoorbeeld, heb ik een statement gemaakt tegen Portugal, omdat hun taal klinkt alsof je dronken Spanjaarden hoort praten.

• Reageer
gravatar

“Statement” is in moerstaal “verklaring”. Een verklaring wordt gegeven, niet gemaakt. Meneer Sjon bedoelt wellicht, dat hij een protest heeft ingediend tegen Portugal.

gravatar

Bij de Portugeze slaventransporten kwamen 10x zoveel slaven om dan bij onze hooggeprezen VOC/WIC. Je snapt dan ook niet dat in Portugal het Songfestival werd gehouden.

gravatar

Gaan jullie mij nou bekritiseren op het gebruik van de zin “Ik maak een statement”? Het is toch overduidelijk dat ik het artikel en de kop van De Speld persifleer?

gravatar

Mijn nachtmerrie is juist dat Nederland wél wint en volgend jaar Jan Smit namens Nederland met de Toppers en namens Duitsland met zijn hobbybandje, klubbb3, wordt ingezonden.

Gezien het feit dat het bij AVRO Tros is, zal hij waarschijnlijk presentator worden….

En aangezien hij ook een flinke vinger in Yolanthe heft gehad, wordt zij misschien wel mede-presentator.

• Reageer
gravatar

Misschien valt het je op: Duncan is een man die weinig vijanden maakt. Hij houdt zich ‘gedeisd’ wat is daar nou zo moeilijk aan?? Dit zet bovenstaand artikel in een compleet nieuw daglicht

• Reageer
gravatar

Voor het geschetste probleem is er een simpele oplossing: Nederland moet een protest tegen Israel laten horen. De Nederlandse kandidaat (wie is dat eigenlijk?) moet gewoon opzettelijk vals zingen of zo.
Het is trouwens al vreemd genoeg dat Israel meedoet aan het EURO songfestival. Azerbeidzjan is logisch, maar Israel?????

• Reageer