RTL Nieuws/YT

Organisator Utrecht Marathon: ‘Laat je door niemand vertellen welke weg je moet volgen’

'Volg je innerlijke kompas'

De organisator van de Utrecht Marathon voelt zich niet verantwoordelijk voor het feit dat 1.800 lopers zondag de verkeerde kant op werden gestuurd. Zij hadden hun innerlijke kompas moeten volgen.

“Alleen jij weet wat de beste weg voor jou is”, zegt Sigrid van der Toorn van organisator Golazo Sports. “Laat je dus door niemand vertellen welke weg je moet volgen. Ook niet door een verkeersregelaar of een motoragent.”

Van der Toorn wijst erop dat mensen zich gedragen als kuddedieren: “Als iemand zegt: ‘die kant moet je op’, dan volgen we blindelings. Wij willen marathonlopers laten inzien dat ze zichzélf moeten afvragen: ‘is dit wat ik wil?’ Als je dat bereikt, dan lever je de allergrootste prestatie.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De waarheid is dat de Union Mondiale de Marathon streeft naar een klassieke uitvoering van de loopwedsstrijd. Utrecht had de primeur.

Wat zijn de feiten?
De wegen die de Griekse soldaat Pheidippides liep van Marathon naar Athene waren toentertijd (-490) niet afgezet voor het verkeer. Hij moest zelf zijn weg kiezen en die weg was niet precies 42,195 km, omdat de metrische maten nog niet waren ingevoerd.

Reageer
gravatar

Als er duidelijk sprake is van een reden, is alleen omdat juist. Als er sprake is van een oorzaak waar de menselijke wil of de mogelijkheid van menselijke invloed totaal afwezig is (vaak bij weer- en natuurkundige verschijnselen), is zowel doordat als omdat mogelijk.
Bron: Onze Taal

gravatar

Mejuffrouw Sigrid maakt zich wel heel makkelijk met een lulsmoes af van haar verantwoordelijkheden, voor zover aanwezig. Bah, bah, ik wed groen-links.

Reageer
gravatar

Precies. Ik hoor al maanden iedereen om mij heen roepen dat ik een opportunistische, volgevreten zak ben die NUL kans maak in de aankomende “verkiezingen” omdat mijn hele club inmiddels door iedereen wordt uitgekotst, maar ik ga gewoon door!

Reageer
gravatar

Een loper die zich goed voorbereid op zijn wedstrijd weet vooraf welke route hij moet lopen. Dan kun je ook niet verkeerd lopen. De organisatie maakt zich er met een goedkope smoes vanaf. Heeft die verkeersregelaar wel aan de briefing meegedaan of heeft hij niet opgelet?

Reageer