Wikimedia CC/Fojsinek

Tienduizenden autosoorten in Amsterdam met uitsterven bedreigd

Klimaatverandering verdrijft Ascona B 1.6 en Renault Fuego turbodiesel uit stadshart

Het gaat niet goed met de biodiversiteit van het Amsterdamse wagenpark. Volgens een rapport van de gemeente zijn honderden inheemse autosoorten volledig uit het gebied binnen de ring verdwenen en zijn nog eens duizenden autosoorten met uitsterven bedreigd.

“De Ascona B, de Renault Fuego, de Lancia Delta A, de Reliant Robin: ze zijn allemaal al jaren niet meer in Amsterdam gesignaleerd,” zegt voituurder Frans Remús. “De laatste keer dat ik hier een ’83 Maserati Biturbo heb geteld was in 1983.”

Volgens autoloog Remús vormt klimaatverandering de grootste bedreiging voor de diversiteit van het gemotoriseerde ecosysteem. “Met name de soorten die teveel zijn vastgeroest in hun gedrag slagen er niet in om over te schakelen op andere voedingsbronnen. En dat terwijl hun traditionele menu steeds schaarser wordt. Een Rover 3500 V8 laaft zich nu eenmaal niet aan een laadpaal.”

Om het tij te keren is het volgens autokenners nodig om de inheemse populaties te beschermen tegen soorten die een plaag vormen. Remús: “Als je het mij vraagt moet de gemeente Tesla’s gewoon gaan afschieten. Anders zullen onze kinderen nooit meer een Porsche 928 4,5 liter horen brullen.”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Er was de laatste jaren gelukkig al een dramatische daling in de Mercedes 190D te zien. Door een kunstmatig micro-belasting-klimaar vestigde deze soort zich in Nederland. Er was sprake van een grote Europese trek richting Nederland van dergelijke kwalmende wrakken.

Reageer
gravatar

In Utrecht zie je nog volop sjoemeldiesels rijden ondanks het anti-dieselbeleid van (Groen Links, hoe kan het ook anders) wethouder Lot van Hooijdonk. Is dit misschien een ideetje voor haar partijgenoot Groot Wassink?

Reageer
gravatar

Nepnieuws.. In dezelfde periode is het aantal types fietsen zelfs toegenomen.. Maar daar hoor je in de (‘s)linkse media helemaal niemand over.

Reageer
gravatar

Er zijn hier in Amsterdam teveel uitheemse autosoorten – vooral uit de V.S., Japan en Zuid-Korea – die hier van nature niet thuis horen. Overigens ook in de rest van ons land, maar dat is niet belangrijk.

Ik roep al jaren dat we die exotische vervoersmiddelen zo snel mogelijk moeten uitroeien. Ze verspreiden allerlei enge aandoeningen die vooral onder onze Amsterdamse fietsen slachtoffers maken.