Youtube - AFC Ajax

Is dit Ajax beter dan het magische elftal dat in 2010 de beker won?

Nu Ajax voor het eerst sinds lange tijd weer eens de KNVB-beker heeft gewonnen, worden veel parallellen getrokken met het verleden. De ploeg van Erik ten Hag wordt al vergeleken met het Ajax van 2010, de laatste keer dat de Amsterdammers de dennenappel veroverden. Sterker nog: sommige analisten zeggen dat het huidige Ajax nog beter is dan dat magische elftal. Is dat terecht?

“Ja”, zegt de legendarische middenvelder Siem de Jong, die in de bekerfinale (destijds over twee wedstrijden gespeeld) liefst vier keer doel trof tegen Feyenoord. “In die tijd was het nog redelijk normaal dat Ajax een prijs pakte. Maar het voetbal is veranderd. Dat Ajax anno 2019 de KNVB-beker wint, is vele malen knapper dan onze prestatie van toen.”

Ajax-watcher Freek Jansen is voorzichtiger. Hij vindt dat je de prestaties niet kunt vergelijken: “Dat Ajax van toen was wel heel goed hoor. Ze hadden toen spelers als Luis Suárez, die speelt nu voor Barcelona. Ik bedoel maar.”

Over één ding is iedereen het echter eens: deze overwinning gaat men in Amsterdam niet snel vergeten.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Lieve Noor, heb jij wel eens gedacht aan het vrouwvriendelijke De Pin? Hoogstwaarschijnlijk binnenkort met nieuws over mannelijke agressie,

De Pin heeft prachtige en interessante artikelen over onder andere:

– Supermoeilijke gerechten die sowieso mislukken met knetterdure ingrediënten die je daarna nóóit meer gebruikt
– Krachtige vrouw blokkeert ex een paar uur
– Verleidelijke lipsticks om je voortanden mee in te kleuren
– Dankzij Uber Plast hoef je nooit meer achter een auto te hurken
– Sara gaat weekend weg in tijd dat man condoom probeert om te doen

En nog veel meer meer dan lezenswaardige artikelen.

Klik bovenaan uiterst rechts op “De Pin”.

gravatar

Thérèse, kleintjes die massaal achter een bal aanhollen is veel leuker dan het voortdurend onderuit schoppen van tegenstanders bij de beroepsvoetballers van Ajax.

De Pin is ook veel aantrekkelijker, wist je dat?

gravatar

Plagiatortje Zwart, trek dat pak van mij uit en hou op met die onzin van jou! Ga ergens anders veldwachtertje spelen, wil je.

gravatar

Je hebt groot gelijk Corrie van Hiernaast. De Speld heeft vaak originele onderwerpen waarin wij vrouwen geïnteresseerd zijn, maar elke dag over voetbal zeiken en altijd voor dezelfde club reclame maken dat vinden wij niet leuk meer. Daarom lees ik voortaan alleen De Pin.

gravatar

O ja, meneer Steeds en Brom Snor hebben ook groot gelijk. Jij en zij krijgen allemaal een punt van mij. Dat reageerdertje dat vindt dat hij veldwachter is, heeft zichzelf al een punt gegeven.

gravatar

Sabien dat is niet zo erg,

De meest Speldlezers weten zo langzamerhand wel dat de heer Steeds regelmatig dat soort foutjes maakt.

Hij kan er ook niet zo veel aan doen dat door ` de wirwar van e-mailadressen en avatars op zijn computer hij het overzicht af en toe helemaal kwijt is.