Djomas/shutterstock.com

Honderdduizend dieren met uitsterven bedreigd: mens moet taken dieren overnemen

Belgen moeten stuifmeel verzamelen

Volgens een nieuw VN-rapport worden meer dan honderdduizend diersoorten met uitsterven bedreigd. De mens moet daarom taken uit het dierenrijk gaan overnemen. Hier het voorstel van de VN voor een taakverdeling.

De Belgen gaan met z’n allen stuifmeel verzamelen. Mexicanen gaan dat stuifmeel gebruiken om de planten te bestuiven. Fransen kunnen dienen als voedsel voor de Mexicanen en Belgen. Aan de Birmezen de nobele taak om de lijken van mensen tot op het bot toe kaal te pikken en zo te voorkomen dat de wereld overgroeid raakt met schimmel.

Alle vogels worden vervangen door Somaliërs. Vergeet je vetbol niet wat lager te hangen deze winter. Somaliërs kunnen niet vliegen.

Finnen gaan bedreigde diersoorten in een dierentuin vervangen. Chinezen gaan we inzetten als de schattige puppy’s die kinderen krijgen wanneer hun ouders scheiden om ze af te leiden van alle ruzies en ellende. IJslanders gaan dienen als relatiegeschenk van China. En Paraguayanen gaan alle jam opeten waar de dop niet goed opzat.

De Big five wordt voortaan gevormd door Amerikanen, Zuid-Koreanen, Luxemburgers, Friezen en Burkinabés. Met name de Luxemburgers worden een gewilde attractie omdat er maar zo’n 200 van in het wild rondlopen. De meeste Luxemburgers moeten leven in gevangenschap.

De Chilenen zullen de zeebodem afgrazen. Op die manier is de biodiversiteit onder de algen en zeewieren in de ondiepe kustwateren gewaarborgd. De Chilenen dienen op hun beurt weer als voedsel voor de Armeniërs die als kleine carnivoren de populatie zeegrazers onder controle houden. Een teveel aan zeegrazers kan een weelderig zeewierbos transformeren in een dorre vlakte waar Chilenen korte tijd floreren om vervolgens aan hun eigen overpopulatie ten onder te gaan.

Tot slot worden Italianen in zwermverband ingezet om zwoele zomeravonden op een terras tot een levende hel te maken. Gewapend met een venijnige angel en geen enkele vorm van respect voor lichamelijke integriteit vormen ze een twijfelachtige schakel in het geheel van de natuur. Terrasgangers kunnen hen tussen twee schaaltjes opsluiten zodat vervolgens een nietsvermoedende 14-jarige afwasser de stuipen op het lijf wordt gejaagd als een agressieve Italiaan luid zoemend in zijn gezicht en handen prikt.

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dat is minder futuristisch dan wellicht gedacht. Zag laatst een reportage waarin mensen en kinderen stuifmeel in fruitbomen verspreiden om de taak van (door gif) uitgestorven bijen over te nemen. Ging in dit geval over China, maar lijkt ook voor Europa niet ver weg.

Reageer
gravatar

Harry Beckers zal graag uw vragen beantwoorden. Hij ruikt schizofrenie al van een afstand.

gravatar

Het dier dat het meeste arbeid voor de mens heeft verricht en in veel streken nog verricht, is mijn soort. Wij zijn straks ook het diersoort dat wereld kan redden, als er te weinig luchtdrukverschillen voor molens zijn en de zon een positie achter de wolken verkiest.

Dus houdt ons in ere!

gravatar

Lieve Marianne, mensen zijn ook dieren. Mensen zijn wilder dan de wilde beesten die wij als slaven in dierentuinen hebben opgesloten.

gravatar

Zeg Plasfamilie, jullie lijken nog talrijker dan mijn familie. Dus pas maar op voor de wraak van een verweesde en helaas fantasieloze Vage of Bekende Kennis van De Speld die vanwege jaloezie een enorme hekel heeft aan grote families.

Dat eenzame individu verzint er overigens nog heel wat familieleden bij. Maar dat maakt het juist gezelliger, immers meer zielen meer vreugde, nietwaar.