Studio Speld / Shutterstock.com

Hardloopster Semenya mag met make-up en hakken toch meedoen met vrouwen

Een mooie dag voor hardloopster Caster Semenya. Vorig jaar oordeelde het IAAF dat ze niet mocht meedoen met de vrouwen, vanwege haar van nature hoge testosteronwaarden. Nu heeft de atletiekfederatie toch besloten dat Semenya bij de vrouwen mag blijven hardlopen, mits ze voortaan bij wedstrijden opgedoft in jurk en op hoge naaldhakken verschijnt.

Het IAAF was aanvankelijk van mening dat Semenya vanwege haar natuurlijk hoge testosteronwaarden zomaar ineens zou kunnen winnen. “Dat is niet eerlijk voor de mensen die minder aanleg hebben.” Het leek er op dat Semenya alleen mee kon blijven doen als ze testosteronremmers zou slikken, maar gelukkig is er een leukere oplossing gevonden.

Semenya is blij met de uitslag. “Ik ben blij dat er niet meer getwijfeld wordt aan mijn vrouwelijkheid als ik mijn enkel verzwik en over de finish struikel.”

 

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Heel juist! Als die niet meer meedoen gaat het gemiddelde omlaag, zodat meer mensen niet mogen meedoen, zodat het gemiddelde verder omlaag gaat, zodat ik overblijf en de gouden medailles win.

gravatar

Dankzij Veilig Plassen Nederland is gender equality enorm gegroeid.
Veel lezers in Nederland kennen het klassieke Franse woord urinoir niet meer, het klinkt hen heel chique in de oren.
Echter voor de kenners, een teken aan de wand dat urinoir niet langer voorbehouden is aan de man.

gravatar

Kinderen, broeders en zusters, laten we geen ruzie maken.
In het paradijs bestond er ook geen onmin tussen de seksen.

En niemand had een toilet. Die kwam pas na de zondeval.
(Ze hadden ook geen genitaliën.)

gravatar

Wij van Veilig Plassen Nederland zijn vanzelf voor gender equality. Absolute gelijkheid van man en vrouw. Daartussenin bestaan weliswaar steeds meer varianten. De trend is richting meer vrouw. Behalve in de sport, daar is het andersom. Maar zo bestaat er nooit racisme meer.
Het onderzoek gaat daarbij niet meer uit naar wat er tussen de benen zit, behalve dan bij de leek waar juist alles daarom draait.

Reageer