Fotosr52 / shutterstock

Europese topgevangenissen tonen interesse in Ajax-supporters

De grote successen van Ajax in Europa hebben ook een keerzijde: tientallen aanhangers van de club staan in de belangstelling van grote gevangenissen in Europa. De interesse in hooligan Wesley F. is het meest concreet: hij kan kiezen uit meerjarige celstraffen in Londen, Turijn én Madrid.

F. vocht zich in de picture door een flink aantal gewelddadige optredens rondom de laatste Champions League-uitwedstrijden van Ajax. Zo degradeerde hij in Turijn een groep sterker geachte Juventus-aanhangers tot figuranten, en vocht hij in Londen schitterende rechtstreekse duels uit met een fotograaf van De Telegraaf.

Zelf wil F. niets weten van een vertrek (‘Ik ben hier nog lang niet klaar’), maar technisch directeur Marc Overmars heeft al laten weten dolgraag van de schuimbekkende routinier af te willen. Daarbij sluit Overmars niet uit dat er meer leden van de F-side de overstap zullen maken: “Tja, dat zijn nu eenmaal de wetten van de wet. Heel Europa heeft gezien waar ze toe in staat zijn, op een gegeven moment worden ze onhoudbaar.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat mij betreft mogen ze allemaal transfervrij vertrekken naar een plek waar ze drie keer zoveel kunnen krijgen als in Nederland.

Reageer
gravatar

Als leden van de F-side zich zo nodig asociaal moeten gedragen, moeten ze maar op de PVV stemmen in plaats van de gewone voetballiefhebber te laten ”meegenieten” van hun primitieve geldingsdrang.

Naar Guantánamo Bay ermee!

Carrie.

Reageer
gravatar

Ik geef de voorkeur aan billenkoek, die ik dagelijks uitdeel aan Monsieur d’Urinoir. Helaas, Madame Bouwhuijs, mag u hem niet van mij lenen. Maar ik kan het aanbevelen als trainingsmethode. Wie weet wordt korfbal dan nog eens net zo populair als voetbal!